Datum plaatsing: 19-09-1927 14:36:00

A.D.O. - H.V.V. 4-0. Kalis breekt een been!

A.D.O is volledig, terwijl H.V.V. verschijnt zonder Cauipioni, Van Heel en Vis. Voor ongeveer 5000 toeschouwers laat scheidsrechter Boekman beginnen.

Nauwelijks heeft H.V.V. afgetrapt. of een botsing tusschen twee H.V.V.-spelers heeft het noodlottig gevolg, dat Kalis met gebroken been het veld wordt afgedragen en v. d. Bosch zijn plaats moet innemen.

Beurtelings zijn de ploegen in den aanval, doch van doelpunten komt voorloopig niets. Als er 25 minuten is gespeeld plaatst G. Tap naar v. Soldt Jr. en diens voorzet wordt door W. Tap in een doelpunt omgezet (1-0). A.D.O. komt dan ver in de meerderheid. Vlak voor de rust brengt v. d. Meer goed op, hij dribbelt door de verdediging en lokt Marang uit zijn doel. Het zekere doelpunt voorkomt de Granada echter door den bal met de handen te stoppen. G Tap benut den strafschop en net is 2-0.

Na de pauze hervat A.D.O. de aanvallen en na 20 min. heeft v. d. Meer uit een voorzet van v. Soldt Jr. succes (3-0). Marang redt dikwijls, maar v. Soldt Jr. weet nog een door W. Tap goed aangegeven bal in het net te plaatsen, zoodat het einde komt met 4-0