Datum plaatsing: 24-11-2013 14:35:00

Foto's en verslag: ADO verliest onnodig in en van Utrecht 3-0

ADO Den Haag heeft een dikke nederlaag in de Domstad geleden. Anders dan de stand doet vermoeden, was het geen kansloze wedstrijd. Als ADO doeltreffender was geweest, had het met een overwinning weg kunnen lopen.

Steijn zette dezelfde elf spelers in het veld als twee weken geleden. Zuiverloon stond dus centraal en Cabral was weer verkozen boven Gouriye.

ADO startte prima en FC Utrecht had in de eerste helft eigenlijk nauwelijks wat te vertellen. Voetballend voerde ADO de boventoon en vooral Gehrt en Alberg vielen daarin positief op. De slag op het middenveld werd dus gewonnen en dat zorgde voor allerhande kansen. Na een paar minuten gaf Cabral een mooie voorzet op Gehrt maar die kopte net over. In de 18e minuut had ADO op voorsprong moeten komen, maar Kramer kopte eerst op de paal en daarna was het de keeper van FC Utrecht die de rebound nog net  wist weg te krijgen. En zo waren er nog wat halve kansen voor met name Kramer. FC Utrecht zette er weinig tegenover op een vrije trap na die Coutinho mooi weg stompte.

Halverwege de eerste helft verloor ADO voetballend het overwicht. Het vechtvoetbal van Utrecht ontregelde het spel en ook al creeerden ze weinig kansen, ADO kreeg minder vat op de wedstrijd en Utrecht meer. In de 41e minuut viel uit het niets de 1-0, toen Alberg zijn man niet goed dekte. De kleine Japanner kopte door naar de Ridder, die netjes van dichtbij inkopte: 1-0.

Twee minuten later was de wedstrijd gespeeld. Uit een corner greep Coutinho niet goed in en de bal rolde zachtjes langs iedereen behalve FC Utrecht debutant Nayub. die wist wel raad met buitenkans en scoorde 2-0.
Na rust hoopte iedereen dat ADO zijn spel zou kunnen doorzetten en zo toch de terechte aansluitingstreffer zou kunnen creëren. Dat mislukte echter en vlak na de hervatting, scoorde FC Utrecht de derde goal uit zijn vierde kans: 3-0.

Einde wedstrijd dus en dat was zichtbaar. De spanning was weg en er was weinig meer de moeite waard. Toch kreeg ADO met name in de persoon van Alberg nog een paar enorme kansen. Ook tikte Gehrt nog een bal tegen de paal en was Beugelsdijk dichtbij de 3-1. Het mocht echter niet zo zijn vandaag.

En dus staat ADO Den Haag weer met beide benen op de grond en kan het zich richten op de wedstrijd van het seizoen: de thuiswedstrijd tegen onze vrienden uit de hoofdstad. Laten we hopen dat we de goede thuisserie verder kunnen uitbouwen. Dan zal ADO wel kansen moeten gaan afmaken.

ADO Den Haag verliest onnodig in en van Utrecht 3-0

ADO Den Haag  verliest onnodig in en van Utrecht 3-0