Datum plaatsing: 14-11-2013 14:27:00

Foto's en verslag oefenduel ADO Den Haag - ADO Den Haag-2 (3-1)

Donderdagochtend werd er in het door zware regenbuien geteisterde Kyocera Stadion een oefenduel gespeeld. Maurice Steijn wilde een oefenduel spelen om de van blessures herstelde Schet en Wormgoor te testen.

ADO Den Haag had op korte termijn geen tegenstander kunnen vinden en daarom was er besloten om het eerste elftal tegen het tweede te laten spelen. Dit is sinds 27 juli 1985 niet meer voorgekomen bij ADO, toen nog FC Den Haag.

Maurice Steijn liet nagenoeg hetzelfde eerste elftal spelen als tegen SC Cambuur, alleen Gehrt (liesblessure) en Meijers werden vanwege blessures niet opgesteld. Voor hen in de plaats stonden Supusepa en Bakker in het eerste elftal.

In het tweede elftal werden Schet en Wormgoor opgesteld en Wilfried Kanon maakte in ADO Den Haag 2 zijn debuut. Catalin Tira was er wegens interlandverplichtingen niet bij.

Het oefenduel werd zeer serieus genomen, er was zelfs een heus abitraal trio voor deze wedstrijd aangesteld.

Beide teams leken redelijk aan elkaar gewaagd. De honderd aanwezige bezoekers moesten  tot de 44e minuut wachten op het eerste doelpunt, dat door Gouriye, die met het tweede elftal meedeed, werd gescoord.

Na de rust werden Schet en Wormgoor gewisseld voor Owobowale en Van der Meer. In de 53e minuut kopte Kramer de gelijkmaker achter Bas Meeuwissen (1-1). De voor Schet in het veld gekomen Owobowale had ook 2 doelkansen, waarvan er 1 de binnenkant van de paal  Coutinho te hulp kwam. Aan het eind van de tweede helft scoorde Van Duinen tweemaal achter elkaar, waardoor de stand 3-1 werd. De scheidsrechter vond het wel welletjes en floot na 88 minuten speeltijd de wedstrijd af.