Datum plaatsing: 05-11-2013 22:34:00

Vrouwenvoetbal: Verslag en foto's duel ADO Den Haag - Ajax (3-3)

Het vrouwenteam van ADO Den Haag heeft vanavond in het Kyocera Stadion in de 89e minuut een 2-3 voorsprong van Ajax weten recht te buigen in een gelijkspel.

Door de vele regen van de afgelopen dagen was het nieuwe kunstgrasveld behoorlijk nat, maar nog wel goed bespeelbaar. Ook tijdens de wedstrijd regende het met vlagen behoorlijk.

ADO begon voortvarend aan de wedstrijd. In de 7e minuut schoot topscorer Renate Jansen al op de lat van het doel van Ajax keepster Marike Ubachs. Twee minuten later was het wel raak: uit een vrije trap opende Renate Jansen de score. Lang kon het team van Sarina Wiegman daar niet van genieten, want een minuut later kwam Ajax al op gelijke hoogte. Maar even later was het weer Renate Jansen die ADO Den Haag weer op voorsprong bracht: 2-1. Ajax kwam er in de eerste helft verder weinig aan te pas.

Grote kansen waren er nog wel voor ADO-speelster Lineth Beerensteyn: In de 27e minuut werd ze in de 16 meter neergehaald, maar scheidsrechter Prooi zag er geen overtreding laat staan een penalty in en liet gewoon doorspelen.
Vlak voor rust had Lineth de bal werderom voor het inschieten, maar de bal kwam net naast het goal terecht. De rust werd met 2-1 ingegaan.

Na de rust dicteerde Ajax de wedstrijd wat in de 54e minuut uitmondde in de 2-2 en net voor het Haags kwartiertje kwamen de Amsterdammers zelfs op voorsprong: 2-3.
De Haagse vrouwen lieten dat niet op zich zitten en kwamen meer en meer in het spel terug. Het publiek zag het eigenlijk al een beetje aankomen, de gelijkmaker hing in de lucht! En die kwam dan ook een minuut voor tijd door Lineth Beerensteyn!
De wedstrijd eindigde derhalve in een verdiende gelijkstand van 3-3.