Datum plaatsing: 02-11-2013 21:51:00

Verslag en foto's: ADO komt simpelweg tekort tegen AZ: 2-0 in Alkmaar

ADO Den Haag leverde vandaag strijd genoeg, maar kwam simpelweg voetballend tekort om het AZ moeilijk te maken. Het verloor dan ook terecht met 2-0.

Maurice Steijn had vandaag weer Cabral de voorkeur gegeven in plaats van Ninos Gouriye. Daarnaast stond Malone op het middenveld in plaats van Alberg. Waarschijnlijk koos Steijn voor Malone om wat extra defensieve zekerheid in te bouwen, omdat Gehrt en Alberg allebei wel erg naar voren denken.  Ook Zuiverloon keerde terug in de basis en Bakker en Beugelsdijk stonden centraal in de verdediging.

Over de wedstrijd valt eigenlijk zo goed als niets te schrijven. In de eerste helft kwam ADO niet aan voetballen toe, maar AZ eigenlijk ook niet. Het balbezit was wel voor hen en zij probeerden ook daadwerkelijk naar voren te voetballen, waar ADO niet verder kwam dan de bal weg te houden van het eigen strafschopgebied.

Veel balverlies dus en zo af en toe een bal die in het strafschopgebied gepompt werd, maar waar Beugelsdijk wel raad mee wist. Voor de neutrale liefhebber was er weinig aan, maar ook de mensen in het stadion werden er niet warm of koud van.

In de eerste helft viel er een kansje te noteren voor ADO: Gehrt gaf een mooie bal op Kramer, die een goede kopbal produceerde, maar helaas geen doelpunt wist te maken. Aan AZ kant was er één grote kans te noteren, na een mooie solo, stond een aanvaller ineens voor Coutinho, maar hij volbracht het onmogelijke door huizenhoog over te schieten, in plaats van simpel in te schieten. Vlak voor rust viel dan toch de 1-0. Meijers liep naar voren, Bakker kon te laat corrigeren bij de counter en daardoor kon er een voorzet gegeven worden waar Malone te laat bij was. Gudelj schoot vervolgens prachtig in.

Na rust bleef AZ de betere ploeg, alhoewel ADO nog één mooie kans kreeg op de gelijkmaker. Die werd gemist en vervolgens maakte AZ de wedstrijd af door prachtig van afstand de 2-0 in te schieten. Cabral en Malone brachten deze wedstrijd duidelijk te weinig, ook al werkten ze wel hard. Beugelsdijk speelde prima, iedereen kent zijn tekortkomingen, maar zolang het niet op snelheid aankomt, is hij een muur die lastig te passeren valt. Aan ADO kant viel er verder niemand op. Hard gewerkt, maar het was te weinig. Doordat NEC gelijkspeelde tegen FC Twente, zit ADO weer dik in de degradatiezorgen. Volgende week de degradatie kraker tegen Cambuur. We gaan kijken of de stijgende lijn in thuiswedstrijden in ieder geval wel weer opgepakt kan worden.

eredivisie AZ alkmaar ADO Den Haag uitslag 2-0