Datum plaatsing: 20-10-2013 16:49:00

Foto's en verslag : ADO Den Haag weggespeeld in Zwolle: 6-1

ADO Den Haag heeft vandaag zijn grootste nederlaag van het seizoen geleden. In Zwolle werd volledig terecht met 6-1 verloren. Na de slechte start vroeg de technische staf om geduld: als we na 10 wedstrijden nog zo laag zouden staan, zou het pas wat zeggen.

Dat is in ieder geval nu zo. Met 6 nederlagen, 1 gelijkspel en twee overwinningen, staat ADO Den Haag zo goed als onderaan de ranglijst. Voor de spelers wordt het hoog tijd om wat minder te gaan denken ‘hoe goed zij in positiespel’ zouden zijn. Dat horen we nu al anderhalf jaar, maar wij zien er niets van. Hoog tijd dat deze spelers gaan denken vanuit hun tekortkomingen en dat compenseren met onverzettelijkheid, strijd en hard werken.  De enigen die dat bij Den Haag nu doen zijn Beugelsdijk, van Duinen en Kramer. Gehrt kan daadwerkelijk goed voetballen en de rest vindt vooral dat ze goed kunnen voetballen, maar maken het week in, week uit niet waar.

Voor de technische staf is er ook wel wat te puzzelen. Vandaag stuurde Steijn 3 aanvallers, drie aanvallende middenvelders en twee middenvelders als backs het veld in. Als je dan vervolgens in de rust gaat zeuren dat de omschakeling van aanval naar verdediging te lang duurt en stelt dat het elftal zich belachelijk maakt, zit er ook iets niet goed in het doorzien van de consequenties van je eigen opstelling.

Nog even over de wedstrijd dan. ADO begon niet slecht. Het kreeg wat ruimte op het middenveld en ook genoeg kansen in de eerste helft. Van Haaren was twee keer met een vrije trap zelfs dichtbij de openingstreffer. Nadat in de tiende minuut Coutinho van het veld moest wegens een blessure, was de wedstrijd echter wel gespeeld. Ook al kreeg ADO kansen, de verdediging rammelde aan alle kanten. Het middenveld was inderdaad niet snel genoeg in de omschakeling, de backs waren vooral naar voren aan het lopen en de spitsen van Zwolle hadden dus vrij spel bij de counter.

Reservekeeper de Zwart speelde zeker geen goede wedstrijd  en kon maar weinig indruk maken. Toch lag de nederlaag zeker niet aan hem. Al had ADO vandaag wel zijn eigen kansen erin geschoten (wij telden zeker 6 grote kansen, waarvan 4 in de eerste helft), dan nog hadden we verloren doordat ADO niet met de juiste instelling speelde. In de tweede helft werd het bijna genant om aan te zien. Wij hebben de juiste oplossing niet, en hoeven die ook niet aan te dragen, maar we laten het woord aan spelers en technische staf.  Of aan de leiding van ADO Den Haag.

Wij hoeven het verder niet meer over de wedstrijd te hebben. De enigen die goed speelden vandaag was Gehrt en op zijn manier Kramer. Spelers die diep door de mand vielen waren Meijers, Malone en Gouriye. Spelers die niet best waren, maar wel bleven gaan: uiteraard van Duinen en Beugelsdijk.

Volgende week spelen we op ons mooie technische kunstgras tegen het echt goed voetballende FC Twente.....  Waarschijnlijk is het dus verstandig om niet alle hoop op ons zo vurig gewenste prachtige veldspel te zetten. De supporters zullen heel iets anders willen zien!