Datum plaatsing: 30-09-2013 21:51:00

Beloftencompetitie: Verslag en foto's ADO Den Haag - PEC Zwolle

ADO Den Haag speelde maandagavond de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op Vreedenburch. Dit keer was de tegenstander PEC Zwolle.

Gezien de belangrijke wedstrijden die ADO Den Haag woensdag tegen Vitesse en zaterdag tegen Heerenveen wachten, was besloten een aantal spelers te sparen en daarom speelden vanavond veel spelers van de A1 in het beloftenelftal, waaronder Nikita Kovalonoks, het Letse talent.

De bedoeling was aanvankelijk dat Robert Zwinkels vanavond in het doel zou staan, maar door de blessure van Coutinho zondag tegen Feyenoord werd besloten om Robert Zwinkels te sparen. Coutinho zal woensdag waarschijnlijk wel mee kunnen spelen, maar er wordt door de technische staf geen enkel risico genomen met het oog op de komende wedstrijden.

De wedstrijd vanavond ging in het begin van de eerste helft gelijk op. ADO Den Haag had door buitenspeler Sergio Calor en aanvaller Catalin Tira de meeste kansen. In de 25e minuut was er weer een doelkans voor  Tira, maar de  bal kwam in de 16 meter op de arm van een Zwollenaar terecht waarop scheidsrechter Ingmar Oostrom dit terecht als hands beoordeelde en de bal op de stip legde. Tira benutte de penalty goed en bracht hierdoor de 1-0 op het scoreebord. Daarna waren de kansen voor PEC. Zo schoot Zwollenaar Eloisghiri op de lat van het doel van de Haagse doelman Mark Jacobs en vlak voor rust werd de 1-1 gescoord.

Na de rust kwam Zwolle op een 1-2 voorsprong door een doelpunt van oud ADO Den Haag speler Adil Tihouna.
Een gelijkmaker leek er lang niet in te zetten. De Zwollenaren kwamen veel beter uit de verf en de Haagse keeper moest menig maal redding brengen. Maar in de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd scoorde de voor Nikita in het veld gekomen Tom van Veen dan toch de 2-2.
Een punt leek nu echt in de knip te zitten, maar ver in  blessuretijd leek Zwolle toch nog een keer op voorsprong te komen. De grensrechter had echter al gevlagd voor buitenspel waardoor de eindstand toch 2-2 bleef.
Daarmee sleept ADO Den Haag het vierde punt uit vier wedstrijden binnen. ADO Den Haag komt daardoor op de 8e plek op de ranglijst te staan, maar loopt nog een wedstrijd achter.

Opstelling ADO Den Haag: Mark Jacobs, Tyrone Ebuehi, Bahadir Bulut (84. Mark du Chantenier), Guy Smith, Pepijn van Zwieten de Blom, Edo Knol (77. Aleksandar Jankovic), Catalin Tira, Mike Tros, Nikita Kovalonoks (63. Tom van Veen), Desko Destanovic, Sergio Calor