Datum plaatsing: 03-09-2013 22:01:00

Vrouwenvoetbal: foto's ADO Den Haag koploper BeNe League

Dinsdagavond speelde het vrouwenteam van ADO Den Haag haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen in het Kyocera Stadion tegen het belgische KAA Gent.

Het team van Sarina Wiegman heeft vorige week vrijdag met 4-1 van Anderlecht  in een uitwedstrijd gewonnen en stond daarna op een gedeelde eerste plaats.

Tijdens de warming up voor de wedstrijd vanavond tegen Gent raakte scheidsrechter Duindam geblesseerd en werd vervangen door de vierde man, de heer Post.

ADO Den Haag kwam al in de eerste minuut op voorsprong tegen Gent.  Het doelpunt werd gemaakt door Renate Jansen. Een kwartier later verdubbelde Renate Jansen de score door vanuit een vrije trap in 1 keer in het doel van de Gentse doelvrouwe Nicky Evrard te schieten. Ook aan het derde doelpunt dat in de 25e minuut op het scorebord kwam voor ADO Den Haag werkte Renate Jansen mee. Een voorzet van haar werd door een speelster van Gent achter haar eigen keepster binnengewerkt. En ook bij de 4-0 die vlak voor rust viel was Renate weer betrokken, op aangeven van haar kon Lisanne Grimberg scoren. Op slag van rust kreeg Gent na hands door ADO Den Haag een penalty toegekend, deze werd door  Evelien van Sinay goed benut. En zo werd de rust met 4-1 ingegaan.

Een kwartier na rust scoorde Jassina Blom de  4-2 voor Gent, wat ook de eindstand van deze wedstrijd werd. ADO Den Haag staat nu met zes punten uit 2 wedstrijden als eerste op de ranglijst van de BeNe League!

Vrijdagavond speelt ADO Den Haag uit tegen Brugge.