Datum plaatsing: 31-08-2013 21:49:00

Verslag en Foto's Heracles Almelo - ADO Den Haag (1-0)

ADO Den Haag heeft de uitwedstrijd in Almelo met 1-0 verloren. Malone moest in de tweede helft na twee keer geel het veld verlaten.

Zaterdagavond speelde ADO Den Haag de vijfde wedstrijd van het seizoen. Aangezien er na 4 wedstrijden nog maar drie punten behaald zijn moesten er nu echt punten gepakt worden in Almelo.

Trainer Maurice Steijn had ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Roda vorige week een paar  wijzigingen in het elftal doorgevoerd. Zuiverloon startte in de basis ten koste van Beugelsdijk en Mathias Gehrt speelde in plaats van Supusepa waardoor Meijer naar achter schoof en Gehrt op het middenveld kwam te spelen.

In het begin van de eerste helft waren er wat  kansjes voor Mike van Duinen, maar daarna kwam de Haagse formatie er eigenlijk niet meer aan te pas. Heracles kreeg kans na kans en in de 32e minuut was het na een doelpoging van Duarte (die zoals na de wedstrijd bleek vanavond voor het laatst het shirt van Heracles droeg), en daarna via de rebound  van Rosheuvel en daarna Davidson raak. Davidson maakte het enige doelpunt van deze  wedstrijd.

In de rust kreeg het Haagse team van Steijn te horen dat de aanval feller ingegaan zou moeten worden, en na rust leek het team die raad op te volgen. Maar na een paar minuten waren het de Heraclieden die net als in de eerste rust het meeste gevaar opleverden. Steijn voerde een kwartier na rust een dubbele wissel uit. Kramer kwam voor Cabral in het veld en Essajas voor Gouriye.
Ook dit leverde niet het gewenste resultaat op. Toen Malone na twee kort achter elkaar gegeven gele kaarten met rood het veld af moest was het spel van Den Haag al gespeeld.
Beugelsdijk mocht nog 5 minuten voor het einde het veld in komen voor Mathias Gehrt en maakte zich gelijk nuttig door een bal waar Coutinho niet bij kon voor de doellijn weg te koppen.

ADO Den Haag kwam deze wedstrijd goed weg met 'maar' een 1-0 verlies. Het spel was net als in de afgelopen wedstrijden dermate slecht dat er de komende tijd tot het thuisduel tegen Vitesse over 14 dagen nog heel wat moet gebeuren om een debacle te voorkomen.
Drie punten na 5 wedstrijden is echt een dieptepunt!