Datum plaatsing: 11-08-2013 00:47:00

Verslag en foto's Go Ahead Eagles - ADO Den Haag (2-1)

ADO Den Haag heeft zaterdagavond het onderspit moeten delven tegen promovendus Go Ahead Eagles.

Trainer Maurice Steijn had dezelfde  basis elf opgesteld als in de thuiswedstrijd vorige week tegen PSV. Hij wist dat er in de Adelaarshorst een moeilijke tegenstander te wachten stond, want het team van Foeke Booy had vorige week al een visitekaartje afgegeven door gelijk te spelen in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

De thuisploeg die voor het eerst sinds 17 jaar weer op het hoogste niveau een thuiswedstrijd speelde startte gretig aan de wedstrijd en blonk uit in werklust, waardoor ADO Den Haag moeilijk in het spel kwam en zich op eigen helft liet vastzetten. Al in de 6e minuut konden de Eagles op voorsprong komen door middel van oud ADO Den Haag speler Jarchinio Antonia. Antonia bewees deze wedstrijd dat hij wel degelijk op eredivisie niveau kan acteren. Keer op keer maakte hij het ADO Den Haag keeper Gino Coutinho lastig. Toch was hij het niet die de score opende, dat was Xandro Schenk die uit een vrije trap van Deniz Türüç de  bal achter Coutinho kopte. Even later kon Antonia de stand voor zijn team verdubbelen, maar hij schoot net naast. De eerste echte doelkans voor ADO Den Haag  kwam pas in de 37e minuut. Holla schoot de bal wat  zacht richting het doel van Deventer  keeper Room, maar deze wist ten koste van een corner redding te brengen. Uit die corner kopte Jansen op de goal, Room wist de bal opnieuw te keren, maar had hem niet klemvast en in de rebound wist Van Duinen de bal toch nog in het doel te koppen. Zo ging ADO Den Haag tegen de verhouding in toch nog met een gelijkstand de rust in.

ADO Den Haag was na rust bij vlagen sterker dan de thuisploeg en wilde de wedstrijd naar zich toe trekken. ADO zette wat meer druk, wat resulteerde in een aantal corners en een paar vrije trappen, maar een doelpunt bleef uit. Steijn wisselde Gouriye, die net als in de wedstrijd tegen PSV niet helemaal bracht wat de speler zelf zo graag wil, voor Mitchell Schet. Het team van Foeke Booy gaf zich niet zo maar gewonnen en in de 74e minuut was het weer Antonia die een dot van een kans had om de winnende treffer te maken, maar Beugelsdijk was deze keer wel goed bij de les en schoot doelman Coutinho te hulp door de bal van de doellijn weg te schieten. ADO Den Haag voelde nu de druk en dat resulteerde in een gele kaart voor Cabral die naar het oordeel van scheidsrechter Pol van Boekel iets te gemakkelijk naar de grond ging en deze beoordeelde het als een swalbe. Mike van Duinen wist even daarna door te breken, maar hij zag zijn weg naar het goal geblokkeerd door keeper Room.
Acht minuten voor tijd maakte Marnix Kolder aan alle Haagse illusies een eind. Hij schoot een bal uit een voorzet zonder veel na te denken in het doel: 2-1. In de laatste minuten had ADO Den Haag nog kans op de gelijkmaker, maar de bal kwam  net naast het doel terecht.

Na twee competitiewedstrijden is ADO Den Haag nog steeds puntloos en staat het momenteel op de 16e plaats op de ranglijst. Nieuwe week, nieuwe kansen. Volgende week zondag staat de uitwedstrijd tegen NAC op het programma.