Datum plaatsing: 03-08-2013 22:40:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - PSV (2-3)

ADO Den Haag speelde zaterdagavond de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen.

De eerste tegenstander was meteen een ttegenstander van formaat: PSV Eindhoven wordt dit seizoen geacht om mee te doen voor de landstitel.

De nieuwe aanwinst van ADO Den Haag Catalin Tira kon deze wedstrijd nog niet meespelen omdat de overgangspapieren van Lazio Roma naar ADO Den Haag nog niet binnen zijn.

Meevaller was dat Ninos Gouriye, die zich gisteren met griep afmeldde voor de training, vandaag weer fit genoeg was om in de basis te beginnen.

Zoals we ADO Den Haag nu al vele wedstrijden achtereen kennen begon het goed aan de wedstrijd en hield dat ruim tien minuten vol. Daarin waren er kansen voor Tommie Beugelsdijk en Jerson Cabral. Daarna was het PSV die de leiding nam. In de twaalfde minuut kon Wijnaldum op aangeven van Stijn Schaars de bal achter PSV-keeper Zoet in het doel werken. Wijnaldum kon een paar minuten later de stand verdubbelen, maar de bal ging net langs het doel van Coutinho. Even later was het weer Wijnaldum die aan de basis van het tweede doelpunt voor de Eindhovenaren stond. Daarbij werd hij geholpen door Holla die in een verdedigende actie de bal terug wilde koppen op zijn keeper maar Coutinho was juist uitgelopen waardoor de bal achter Coutinho in het doel kwam. Niet lang daarna kwam PSV al op een 0-3 voorsprong, door een fout in de verdeding van het Haagse team kon Jetro Willems simpel scoren.
ADO Den Haag probeerde te redden wat er te redden viel en dat had tot resultaat dat scheidsrechter Nijhuis al in het eerste half uur drie gele kaarten voor respectievelijk Malone, Beugelsdijk en Van Haaren toonde.
Net voor rust wist Holla op aangeven van Kevin Jansen en Gouriye dan toch het tij te keren door een ondertussen broodnodig doelpunt te maken en zijn fout van even daarvoor te herstellen. ADO Den Haag ging dus met 1-3 de rust in.

In de rust werd er afscheid genomen van 4 spelers die ADO Den Haag hebben verlaten. Jens Toornstra, Stanley Elbers, Tom Broekhuizen en Kevin Visser. Van de overige spelers die de club hebben verlaten wordt in de volgende thuiswedstrijden afscheid genomen.

Na de rust bleef Ninos Gouriye in de kleedkamer achter en kwam Malcolm Schet het veld in. De van Groningen overgenomen aanvaller leverde een aantal goede voorzetten af, maar de Haagse aanvallers wisten er niet goed mee om te gaan.
PSV leek het wel voor gezien te houden, het liet ADO wat meer in de wedstrijd komen, maar de Haagse formatie speelde te afwachtend en kon de weinige kansen die ze kregen niet afronden. Malone zat halverwege de tweede helft dicht tegen zijn tweede gele kaart van deze wedstrijd aan en werd daarom door Steijn voortijdig gewisseld door Supusepa. Om aan het eind van de wedstrijd wat meer druk te kunnen zetten werd Jerson Cabral eruit gehaald en Michiel Kramer ingebracht. Dit leverde meer druk op het Eindhovense doel op, wat in de 94e minuut nog de aansluitingstreffer van Mike van Duinen opleverde. Maar tot verdere kansen kwam het niet, want scheidsrechter Nijhuis floot de wedstrijd in de 95e minuut af.

Volgende week zaterdag speelt ADO Den Haag uit tegen promovendus Go Ahead Eagles.