Datum plaatsing: 16-07-2013 22:56:00

Foto's en verslag ADO Den Haag - FC Dordrecht (2-1)

ADO Den Haag speelde vanavond de vijfde oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tegenstander van vanavond was satellietclub FC Dordrecht. De vandaag van FC Groningen overgenomen speler Mitchell Schet speelde vanavond nog niet mee.

Het gebeurt niet zo vaak in het voetbal, maar vanavond troffen 2 broers elkaar bij de twee verschillende elftallen. In dit geval speelden Vito Wormgoor en zijn jongere broer Nando Wormgoor tegen elkaar.

ADO Den Haag speelde de eerste helft met hetzelfde team, de basiself die trainer Maurice Steijn in gedachten heeft voor de eerste competitiewedstrijd tegen PSV, als zaterdag tijdens de Open Dag tegen Swansea. Er werd regelmatig van posities gewisseld wat het spel van de Haagse eredivisionist niet ten goede kwam.
Het team van Maurice Steijn had het, net als in de vorige onderlinge ontmoetingen, moeilijk met de Dordtenaren. Coutinho moest, net als in de andere oefenwedstrijden, regelmatig zijn verdediging te hulp schieten met reddende acties.

Pas in de laatste tien minuten van de eerste helft wist ADO Den Haag te laten zien dat ze een klasse hoger spelen. Vlak nadat Aaron Meijers een gele kaart had ontvangen van scheidsrechter Manschot voor een iets te hard ingezette overtreding, scoorde Mike van Duinen uit een voorzet van Dion Malone de 1-0. Een minuut voor rust wist de mee opgekomen verdediger Tom Beugelsdijk met een kopbal de Dordtse keeper Warner Hahn te verschalken. Dat bracht de ruststand op 2-0

Na de rust kwam er voor ADO Den Haag  een nieuw elftal het veld in, waaronder Michiel Kramer die een paar wedstrijden vanwege een blessure vanaf de kant moest toekijken. Ook de op proef zijnde Catalin Tira speelde mee, waarover vanavond het gerucht ging dat hij deze week een contract aangeboden zal krijgen.

Dordrecht had net zoals het eerste half uur van de eerste helft overwicht en in de 68e minuut wisten ze  door een doelpunt van de net in het veld gekomen Adnan Alisic het nog een beetje spannend te maken voor het publiek, dat tot nu toe nog niet echt verwend is met het spel in de oefenwedstrijden.
ADO Den Haag moest zelfs nog blij zijn dat het bij de 2-1 bleef, want vooral in de laatste 10 minuten van de tweede helft moest keeper Martijn de Zwart keer op keer redding brengen.

Zaterdagmiddag speelt ADO Den Haag de volgende oefenwedstrijd. Excelsior is dan de tegenstander. Ook deze wedstrijd wordt op het terrein van Laakkwartier gespeeld.