16 TEL 35 9 6 20 33
17 TOP 35 10 2 23 32

Datum plaatsing: 02-06-2013 09:00:00

ADO Den Haag wint de Multipost - Polarcup

ADO Den Haag heeft op CuraƧao de Multipost-Polarcup gewonnen. Het toernooi op het Antiliaanse deel van Nederland was de afsluiting van het seizoen voor de selectie van Maurice Steijn

ADo Den Haag Wint Multipost Polar Cup
foto bron: twitter Edwin Coret

De tegenstander van ADO Den Haag in het Ergilio Hato stadion in Willemstad was de kampioen van Curaçao : Centro Domenguito.

ADO Den Haag begon met dezelfde opstelling aan de wedstrijd als tegen Dordrecht. Supusepa werd echter na ruim een kwartier gewisseld voor Tommie Beugelsdijk. In dat korte optreden had hij ook al een gele kaart weten te scoren. De wedstrijd ging in de eerste helft gelijk op, maar de gastheren wisten op slag van rust de 1-0 stand op het scorebord te brengen.

Vlak na rust wist de tegenpartij de score te verdubbelen. Lang leek het erop dat Centro Domenguito met de prijs aan de haal zouden gaan, maar twee strafschoppen, in de 80e en de 90e minuut, die beide door Danny Holla werden benut,gooiden roet in het eten.  Daardoor moesten na officiële speeltijd strafschoppen worden genomen om te bepalen wie de winnaar werd.

ADO Den Haag wist alle 5 de strafschoppen te benutten. ADO Den Haag keeper Martijn de Zwart stopte drie strafschoppen van Centro Dominguito. Door deze overwinning sleept  ADO Den Haag de Multipost Polar Cup in de wacht.

Voor de volledige opstelling en doelpuntenmakers: klik Hier voor de statistieken van deze wedstrijd