support Casper
 
volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 23 18 3 2 57
2 PSV 24 15 6 3 51
3 AZA 24 14 7 3 49
4 VIT 24 14 3 7 45
5 FEY 24 12 7 5 43
6 GRO 24 12 6 6 42
7 TWE 24 9 8 7 35
8 UTR 23 8 10 5 34
9 FOR 24 9 4 11 31
10 HEE 24 7 9 8 30
11 HER 24 8 5 11 29
12 ZWO 24 5 11 8 26
13 SPA 23 6 5 12 23
14 RKC 24 5 8 11 23
15 VVV 23 6 4 13 22
16 WII 24 4 5 15 17
17 ADO 24 2 9 13 15
18 EMM 24 2 6 16 12
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 26-05-2013 11:48:00

De tops en flops van Steijn


ADO Den Haag trainer kijkt terug op afgelopen voetbalseizoen


De selectie van ADO Den Haag vertrekt maandagochtend als afsluiting van het seizoen naar Curacao. Trainer Maurice Steijn kijkt voordat hij het vliegtuig instapt terug op zijn tweede jaar als hoofdcoach van ADO. De onrust in de top van de club heeft de prestaties op het veld nooit beïnvloed. Met een negende plaats op de ranglijst als verrassend resultaat.

 

door Daniël Dwarswaard

 

Mooiste wedstrijd?
Maurice Steijn: "De 2-0 tegen Feyenoord. Zonder twijfel. In die wedstrijd kwam alles samen. Er stond bijzonder veel druk op die wedstrijd, omdat we zes keer achter elkaar hadden verloren. Niemand gaf meer een stuiver voor ons. Feyenoord had die week ervoor met 6-0 van Heracles gewonnen. Maar wij zijn er vanaf de eerste seconde bovenop gedoken. Alles klopte die dag. Het publiek stond er achter. Wij speelden goed en maakten goede goals. De timing was ook mooi natuurlijk. Door die wedstrijd kreeg een mooi seizoen een einde met een glans."

 

Slechtste wedstrijd?
"De 4-0 nederlaag uit bij RKC. In alle facetten de slechtste wedstrijd. Daar heb ik spelers dingen zien doen die ik nog nooit had gezien. We stonden er voor die middag goed voor. Ik had echt het idee: als we hier winnen, denderen we zo door naar de play-offs. Maar het liep dus heel anders. Het was echt een mokerslag. Die nederlaag heeft helaas meer met de ploeg gedaan dan ik die middag had gedacht. De wedstrijd dreunde echt na."

 

Beste beslissing?
"Die is misschien vorig seizoen al genomen door spelers als Lex Immers, Wesley Verhoek en Chris Kum te verkopen en later Ahmed Ammi en Aleksandar Radosavljevic te verhuren. En met nieuwe frisse spelers verder te gaan. Ik kan geen van die jongens iets verwijten, maar het was duidelijk dat zij om verschillende redenen klaar waren bij ADO Den Haag. Dat hadden we eigenlijk al eerder moeten doen, maar ik had vorig jaar nog het idee dat ik het nog uit die spelers kon krijgen. Dit was een misvatting. Maar zulke keuzes maken is het allermoeilijkste dat er is."

 

Slechtste beslissing?
"Ik zal ongetwijfeld verkeerde keuzes hebben gemaakt als het om de opstelling of wissels gaat, maar dat is altijd achteraf. Maar uiteraard  heb ik dingen niet goed gedaan. Het is mij niet gelukt om de spelers te laten presteren in de belangrijke wedstrijden tegen RKC (uit), VVV (thuis) en PEC Zwolle (uit), waardoor we uiteindelijk de play-offs misliepen. Misschien heb ik te veel druk gelegd op deze jonge onervaren ploeg voor die wedstrijden. Naar buiten toe heb ik die druk nooit opgevoerd, maar intern wel. Misschien heeft dat wel verlammend gewerkt. Daar moet ik van leren. Die ervaringen neem ik weer mee naar volgend seizoen."

 

Grootste voldoening?
"Dat we ADO weer een beetje op de kaart hebben gezet. In de media wordt ADO vaak gezien als positieve verrassing van dit seizoen. Ik heb mijn nek uitgestoken door te zeggen dat de selectie van dit jaar echt mijn groep is. En dat ik daar ook op afgerekend wilde worden. Vorig seizoen was dat niet het geval toen ik de ploeg laat overnam. Met één van de jongste teams van ADO ooit zijn we voor de tweede keer in 35 jaar in het linkerrijtje geëindigd. En dat met een volledig nieuwe ploeg. Alleen keeper Gino Coutinho stond vorig jaar ook in de basis."

 

Grootste teleurstelling?
"Het mislopen van de play-offs voor Europees voetbal op de slotdag van de competitie. We hadden het in eigen hand. Als we gewonnen hadden bij PEC Zwolle waren we zevende geworden. Aaron Meijers werd bij 0-0 neergelegd in het zestienmetergebied. Als we een strafschop krijgen, slepen we die pot er misschien nog uit. Maar dat is achteraf. Het mooie na afloop was wel dat de meegereisde supporters mij en de spelers minutenlang hebben toegezongen. Dat was echt een heel mooi moment."

 

Grootste ergernis?
"Dat kwam eigenlijk samen in de laatste week van januari. Onze beste speler Jens Toornstra vertrok op het laatste moment voor de transferdeadline naar FC Utrecht, we kwamen in categorie 1 terecht en we verloren dat weekend ook nog eens met 7-0 van PSV. De week daarvoor gaven we ook nog eens een voorsprong tegen Roda JC weg in de laatste minuut."

 

Volgend seizoen?
"Ik ben bijzonder tevreden met de spelers die ik nu heb. Los van de huurlingen Dico Koppers en Kenneth Omeruo hebben alle basisspelers een doorlopend contract. Maar het is duidelijk dat er nog spelers bij moeten komen, kwaliteitspelers. Het niveau van de eerste zestien spelers moet groter worden. De prioriteit ligt absoluut bij de buitenspelers. Afgelopen seizoen hebben we een te krappe selectie gehad. Gelukkig hebben we niet veel blessures gehad. Ik heb er vertrouwen in dat deze groep beter gaat worden, maar verfrissing is elk seizoen nodig."