support Casper
 
volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 24 19 3 2 60
2 PSV 25 16 6 3 54
3 AZA 25 14 7 4 49
4 VIT 25 15 3 7 48
5 FEY 25 13 7 5 46
6 GRO 25 12 6 7 42
7 UTR 24 9 10 5 37
8 TWE 25 9 9 7 36
9 HEE 25 8 9 8 33
10 HER 25 9 5 11 32
11 FOR 25 9 4 12 31
12 ZWO 25 5 11 9 26
13 SPA 24 6 6 12 24
14 RKC 25 5 8 12 23
15 VVV 24 6 4 14 22
16 WII 25 4 6 15 18
17 ADO 25 2 9 14 15
18 EMM 25 2 7 16 13
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 16-05-2013 20:55:00

Piet Jansen: 'Ik wil rust en continuiteit brengen'


Na de presentatie van Piet Jansen in het perscentrum van ADO Den Haag kregen de verschillende media, waaronder ADOfans.nl de mogelijkheid om Jansen te interviewen.


De eerste vraag die ADOfans hem  stelde was of hij voor deze functie gevraagd was of zichzelf had aangeboden bij de club. "Ik heb zelf gereageerd. Een paar maanden geleden al toen er bekend werd dat de andere twee directeuren (Maurice Westerwoudt en Justin Goetzee) weggingen." aldus de 58-jarige geboren en getogen Gouwenaar."Ik heb Henk Jagersma toen gebeld en gevraagd. of ik hen ergens mee kon helpen. Afgelopen periode hebben we met elkaar gesproken en al pratend kreeg ik het aanbod om Algemeen Directeur van ADO Den Haag te worden."

Op de vraag of hij wat preciezer kon aangeven wanneer hij dat aanbod kreeg, antwoordt hij ietwat aarzelend "Ergens februari/begin maart heb ik met Henk Jagersma gemaild en hebben we  ook  met een aantal leden van de Raad van Commissarissen gesproken. Een aantal commissarissen ken ik ook vanuit andere rollen. Met de andere commissarissen heb ik later gesproken."

 

Van de Raad van Commissarissen van ADO Den Haag heeft de nieuwe directeur de duidelijke boodschap meegekregen dat de inkomsten van de club moeten toenemen. Hij beseft dat het niet makkelijk is, omdat de clubs te maken hebben met de huidige economische omstandigheden. "Maar als je naar de stad Den Haag kijkt, dan moet daar meer uit te halen zijn. Deze grote stad en het achterland met de grote steden  zoals Delft, Zoetermeer, Leiden en Gouda dan  heb je grote mogelijkheden om meer mensen en bedrijven aan je te binden", aldus Jansen.

 


"Ik wil met name zorgen dat de samenwerking tussen alle partijen binnen de club beter wordt. Ik wil graag gebruik maken van de kennis die de mensen binnen de club hebben. Ik heb vanmiddag met Maurice Steijn kennis gemaakt en met hem gesproken. En ik luister graag naar alle mensen met hun specifieke vakkennis. Zelf heb ik niet veel kennis van het voetbal. Ik heb zelf wel gevoetbald bij SV Gouda, maar ik had te weinig talent. Mijn vader overigens wel, hij is eind jaren '50 twee keer met die club landskampioen geworden.Mijn capaciteiten liggen meer op het bestuurlijke vlak."

 

Geconfronteerd met de stelling van VI's hoofdredacteur Johan Derksen dat als iemand directeur wordt bij een voetbalclub en zelf niet uit de voetballerij komt eigenlijk niet op de plek zit waar hij hoort te zitten, reageert Piet Jansen: "Dat is zijn mening. De voetbalwereld is inderdaad heel moeilijk omdat veel mensen zich ermee bemoeien. Iedereen heeft er ook een mening over. Ik heb het idee dat veel mensen andere belangen hebben. Als je in het openbaar vervoer werkt, zit je midden in de samenleving. Als er dan iets niet goed is, krijg je dat ook van alle kanten te horen. Ik heb nogal wat crisissen meegemaakt, zoals de invoering van Randstandrail en de OV-chipcard. Die hadden allerlei aanloopproblemen en als je er nu naar kijkt is het een succes. Je moet er zelf wel geloven. En het geloof ontbreekt wel eens in deze stad."

 
"Ik loop nu al zo'n tien jaar rond bij ADO en bezoek regelmatig thuiswedstrijden hier in het Kyocera Stadion, maar daarvoor kwam ik ook regelmatig in het Zuiderpark. Als je naar de sfeer kijkt in de laatste thuiswedstrijd tegen Feyenoord, dat was geweldig! Ik wil er graag voor zorgen dat er bij elke thuisweddtrijd zo'n sfeer is."

 

Op de opmerking dat er nogal een verschil is tussen de wedstrijdbeleving en het runnen van het bedrijf antwoordt hij "Het kantoor is mijn grootste zorg. Ik wil daar rust en continuïteit brengen. Ik heb een bedrijf van 2000 mensen geleid en heb daar dus wel ervaring in. Belangrijk is het luisteren naar mensen die de nodige kennis hier in het bedrijf hebben en de zaken op hun gebied ook aan hen over te laten." Zo heeft hij er vrede mee dat de zakelijke kant van de contracten met spelers door Van der Kallen en Beijersbergen behandeld zullen blijven worden. En zal hij ze als eindverantwoordelijke ondertekenen. Mocht hij het om de een of andere redenen niet inhoudelijk eens zijn met een contract: "Dan zal ik daar zeker over gaan praten".

 

Morgen begint de inwerkperiode van de nieuwe directeur. Hij zal dan met Cees Driebergen, die vanmiddag afwezig was in verband met een begrafenis, over de overdracht praten. "Cees ken ik niet persoonlijk, ik ben hem bij de club wel eens tegengekomen en ik vind het jammer dat hij zijn draai hier niet heeft niet kunnen vinden, dat respecteer ik. In de periode dat hij hier verantwoordelijk is geweest heeft hij een aantal goede dingen bewerkstelligd."

 

Wat men van de nieuwe directeur kan verwachten? "Als je mij over 5 jaar spreekt dan hoop ik dat ik kan zeggen dat ik de organisatie stabieler heb gemaakt en het aantal sponsors is toegenomen. We zijn dit jaar geëindigd op een mooie 9e plek en we willen doorgroeien naar een structurele positie in het linkerrijtje."