Datum plaatsing: 10-05-2013 23:47:00

Vrouwenvoetbal: Standard Luik wint van ADO Den Haag

Vrijdagavond speelde het vrouwenteam van ADO Den Haag in het Kyocera Stadion tegen de nr. 1 van de BeNe League A, Standard Luik.

ADO Den Haag had moeite om in het spel te komen tegen de Belgische  Ploeg. In de 22e minuut kwam Standard Luik al op voorsprong door een doelpunt van Aline Zeler. Tot de rust wisten de Haagse vrouwen een grotere voorsprong van de Belgische ploeg te voorkomen. Maar 8 minuten na rust verdubbelde Audrey Demoustier de stand en kort daarna zette Davina Philtjens de 0-3 op het scorebord. Die stand werd ook de eindstand.

ADO Den Haag staat nu op de 5e plek in de Bene League A. Met nog twee wedstrijden te gaan is het al zeker dat FC Twente landskampioen is en ook nog kans maakt om kampioen van de Bene League At e worden. Het verschil tussen FC Twente en de huidige koploper Standard Luik bedraagt namelijk slechts 3 punten.

Het landskampioenschap is voor ADO Den Haag niet meer haalbaar, maar het team van Sarina Wiegman speelt nog wel voor de KNVB beker!  De halve finale daarvan staat komende dinsdagavond, 14 mei, op de agenda. Dan speelt ADO thuis tegen PEC Zwolle.