17 TOP 35 10 2 23 32

Datum plaatsing: 26-04-2013 22:58:00

Vrouwenvoetbal: verslag en foto's ADO Den Haag - FC Twente 1-5

Vanavond speelde ADO Den Haag in het Kyocera Stadion tegen FC Twente.

Een overwinning zou ADO goed kunnen gebruiken om aansluiting bij de koplopers te behouden. Maar  FC Twente heeft vorige week van het Belgische Beerschot AC met 7-0 gewonnen. Dus de dames van Den Haag waren gewaarschuwd dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden.

De wedstrijd begon zo'n tien minuten later omdat de vlaggen van de grensrechters 'zoek waren'.

FC Twente begon de wedstrijd goed en profiteerde al snel van het matig spelende Haagse team. In de 8e minuut scoorde Ellen Jansen haar eerste doelpunt van de wedstrijd.
Door goede reddingen van de Haagse doelvrouwe Barbara Lorsheijd werd de voorsprong van de Tukkers nog niet snel groter. En toen een paar minuten voor rust FC Twente speelster Siri Worm met rood het veld moest verlaten wegens het neerhalen van de doorgebroken Haagse speelster, Lineth Beerensteyn, leek de wedstrijd voor ADO Den Haag nog goed uit pakken.

Nog geen minuut na de rust werd die illusie al gauw verstoord. FC Twente kreeg een penalty mee van scheidsrechter Schellingerhout wegens duwen in het strafschopgebied. Cherida Spitse benutte de penalty goed, waardoor de 0-2 op het scorebord kwam.
Het overwicht bleef ook in de tweede helft voor FC Twente en ADO kwam een kwartier na rust nog goed weg toen na een aanval van FC Twente de bal op de lat van het Haagse doel belandde. Maar nog geen minuut later wist Ellen Jansen haar tweede doelpunt van deze wedstrijd te maken. En even later was het weer Ellen Jansen die de bal achter de Haagse doelvrouw schoot: 0-4.

Hadden de Haagse vrouwen dan helemaal niets in deze wedstrijd in te brengen? Toch wel. Op slag van het Haags kwartiertje werd Renate Jansen neergehaald en ging de bal op de stip. Sheila van den Bulk  schoot de strafschop goed in, zodat het toch nog 1-4 werd. Maar dat werd niet de eindstand. In de 87e minuut deed de ingevallen Marleen Joore een ultieme poging om de bal uit het doel te halen, maar de bal ging echter toch nog in het goal. Omdat zij de bal als laatste  had aangeraakt kwam het doelpunt als eigen doelpunt op het wedstrijdformulier, waardoor de wedstrijd in 1-5 voor de gasten eindigde.

Vrouwenvoetbal: verslag en foto`s ADO Den Haag - FC Twente