Datum plaatsing: 07-04-2013 16:28:00

Verslag en foto's FC Utrecht - ADO Den Haag (1-0)

ADO Den Haag speelde zondagmiddag de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. In de 71e minuut was het uitgerekend oud ADO Den Haag speler Jens Toornstra die het winnende doelpunt voor Utrecht maakte.

ADO Den Haag begon met een iets andere opstelling dan vorige week tegen RKC. Holla speelde vanwege een schorsing dit keer niet mee. Aaron Meijers mocht na een invalbeurt vorige week, wel weer in de basis starten.

Al snel bleek dat er in de spelersgroep goed nagesproken was over de  0-4 blamage tegen RKC. Ten opzichte van de wedstrijd vorige week was de verdediging van ADO Den Haag vooral in de eerste helft veel beter bij de les.
Maar Utrecht kreeg toch al  in het eerste kwartier een aantal kansen.  Zo dook de na de winterstop naar Utrecht vertrokken Jens Toornstra een aantal keren gevaarlijk dicht bij het doel van Coutinho op. En had Jacob Mulenga  in de 15e minuut met een kopbal bijna de voorsprong op het scorebord gezet.
Gaandeweg de eerste helft kreeg ADO Den Haag ook nog een aantal keren de kans op een doelpunt. Zoals Santi Kolk die na een voorzet van Chery de bal in het lege doel had kunnen werken. Maar Utrecht goalie Robbin Ruiter wist goed te redden. Even later was het van Duinen die bijna raak in het doel van Utrecht kopte, maar doelman Ruiter wist weer goed te redden door de bal net over zijn doel te tikken. Ook Utrecht bleef kansen creeeren en een paar minuten voor rust moest Coutinho nog redding brengen.

Na de rust bracht trainer Maurice Steijn Rydell Poepon ten koste van Santi Kolk in het veld.
Utrecht kwam super gemotiveerd uit de kleedkamer. ADO had in tegenstelling tot de eerste helft lange tijd niets in te brengen. Toornstra had een aantal fraaie kansen op de 1-0 en ook oud ADO Den Haag speler Van der Gun was dicht bij een doelpunt. Iedereen voelde het al een beetje aankomen, het doelpunt voor Utrecht hing in de lucht. En inderdaad in de 71e minuut was het dan ook raak voor Toornstra, die zijn huidige werkgever op voorsprong zette.  Aanvankelijk wist Coutinho de voorafgaande voorzet van Van der Maarel op Asare nog te redden, maar in de rebound kon Toornstra de bal achter Coutinho schieten. ADO Den Haag probeerde daarna nog erger te voorkomen en dat lukte redelijk, al kostte dat wel drie gele kaarten. In 9 minuten tijd 'trakteerde' scheidsrechter Vink Kevin Jansen, Vito Wormgoor en Tommie Beugelsdijk op een gele prent.
Tussentijds werd Utrecht keeper Robbin Ruiter na een blessure vervangen door "Even wachten...Pizza"  doelman Jeroen Verhoeven.
In de 85e minuut kwam Charlton Vicento voor Kevin Jansen het veld in. De trainer wilde hem waarschijnlijk  voor  nog een tweede gele kaart behoeden en tevens wat meer aanval in het elftal brengen. Maar dat laatste had weinig uitwerking. Want ADO had in die laatste minuten officiële speeltijd nog veel geluk dat een schot van Toornstra op een haar na het Haagse doel miste. In de blessuretijd ging Den Haag vol op de aanval, maar dat bracht geen verandering in de eindstand.

De wedstrijd was in ieder geval qua Haags spel beter dan het debacle tegen RKC Waalwijk, Maar er zal toch wel het een en ander moeten gebeuren om voor de play offs voor Europa in aanmerking te kunnen komen. Want de cijfers liegen niet. ADO Den Haag heeft drie wedstrijden op rij verloren met 9 doelpunten door de tegenstanders en ADO heeft in die wedstrijden geen enkel doelpunt weten te scoren..

Er wachten nog een aantal zware wedstrijden zowel uit en thuis. Bijvoorbeeld volgende week, dan speelt ADO Den Haag thuis tegen Twente en de week erna staat Groningen uit op het programma.