Datum plaatsing: 16-03-2013 23:32:00

Foto's en verslag ADO Den Haag - Vitesse 0-4

ADO Den Haag leverde vandaag een prima prestatie, maar moest overduidelijk zijn meerdere erkennen in FC Bony. ADO had in de tweede helft voldoende kansen op een eretreffer, maar de wedstrijd eindigde in 0-4.

Vooraf keken de kenners al met een schuin oog naar wie de topscorer van de Eredivisie moest afstoppen, nu rots in de branding Tommie Beugelsdijk geblesseerd was.

Uiteindelijk koos Steijn logischerwijs voor Omeruo en Wormgoor, maar het gemis van de blonde haagse gorilla liet zich duidelijk merken. Vitesse koos voor een behoudende stijl. Het liet ADO rustig komen en zette zo af en toe wat druk naar voren. ADO Den Haag moest heel hard werken om de bal in de ploeg te houden, maar als Vitesse een beetje zijn best deed, werd het direct gevaarlijk.

In de achtste minuut was het dan ook al direct 0-1. Wormgoor lette heel even niet op, Bony kon aanleggen en keeper de Zwart, die verder nog geen bal aangeraakt had, kon gelijk vissen: 0-1. Daarna zette ADO Den Haag wel aan en kreeg het ook wel wat kansen. De grootste was voor van Duinen die door Chery werd gelanceerd. Op een op het oog verloren bal, zette hij door, kwam langs zijn verdediger en gaf af aan Kolk, die de bal jammerlijk miste.

Zo creeerde ADO wel iets, maar Vitesse was steeds dreigender. Als ze even aanzetten, was het gelijk opletten geblazen. Zo werd een goal van Havenaar wegens buitenspel afgekeurd en schoot van Ginkel in kansrijke positie op de keeper. Vlak voor de rust wist Bony het dan zelf te doen. Er was enige twijfel of zijn rebound over de lijn was geweest, maar de grensrechter was gedicideerd en gaf de goal aan Vitesse in de 40e minuut: 0-2.

In de tweede helft had Vitesse na een minuut alweer op 0-3 kunnen staan, maar de Zwart redde bekwaam. Daarna was het ADO die probeerde de aansluiting te forceren. ADO speelde de bal goed over en bewoog veel, maar kansen voor van Duinen en Chery werden niet tot doelpunt gepromoveerd. En Vitesse sloeg vervolgens in de 55e minuut wel toe. Bony, die niet van de bal te krijgen was, gaf een mooie assist voor de 0-3 door van Ginkel.

In het stadion sloeg de stemming om. Men zag dat ADO er alles aan deed, dat het niet genoeg zou zijn, maar dat de inzet hartverwarmend was en steun verdiende. En ADO bleef kansen krijgen, maar de bal wilde er maar niet in. Aan de andere kant had Bony nog een levensgrote kans, maar de makkelijkste kans schoot hij ruim naast. Toch was het Mike Havenaar (de zoon van de oud FC Den Haag keeper Dido Havenaar) die de stand op 0-4 bracht vlak voor tijd.

Het zal niet vaak gebeuren dat het elftal met 0-4 van het veld stapt en toch een applaus krijgt, maar vanavond was het zover. Het verlies tegen Vitesse was terecht. Maar ADO streed voor wat het waard was en met wat geluk had het nog spannend kunnen worden. Dat werd het niet uiteindelijk en Vitesse won dus makkelijk en blijft op koers voor de landstitel.

Speciale aandacht nog even voor Danny Bakker, die zijn debuut in de hoofdmacht maakte: weer een jongen uit de jeugd die dit jaar zijn eerste stappen maakt op weg naar de Eredivisie hopen we!

Fotos´s ADO Den Haag Vitesse Arnhem 16 maart 2013 eindstand 0-4