support Casper
 
volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 22 18 2 2 56
2 PSV 23 15 5 3 50
3 AZA 23 13 7 3 46
4 FEY 23 12 7 4 43
5 VIT 23 13 3 7 42
6 GRO 23 11 6 6 39
7 UTR 22 8 10 4 34
8 TWE 23 9 7 7 34
9 FOR 23 9 4 10 31
10 HEE 23 7 9 7 30
11 HER 23 8 4 11 28
12 SPA 22 6 5 11 23
13 ZWO 23 4 11 8 23
14 VVV 22 6 4 12 22
15 RKC 23 5 7 11 22
16 WII 23 3 5 15 14
17 ADO 23 2 8 13 14
18 EMM 23 1 6 16 9
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 28-02-2013 23:00:00

Immers, Toornstra en Derijck positief over oude club


"Het is een team, dus ja: ADO kan play-offs halen"

ADO Den Haag staat tien wedstrijden voor het einde van de competitie nog altijd achtste, een plek die recht geeft op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal.


Kunnen de Hagenaars een stunt zoals twee jaar geleden herhalen? AD Sportwereld vroeg het aan drie ervaringsdeskundigen, mannen die in 2011 met ADO Europa in gingen: Lex Immers, Jens Toornstra en Timothy Derijck.
 

Door Daniël Dwarswaard


Lex Immers, speelt nu voor Feyenoord:


"ADO Den Haag voetbalt dit jaar frank en vrij. Het ziet er allemaal fris uit. Trainer Maurice Steijn is met een heel nieuwe groep begonnen, met een schone lei. Het is een team dat hij heeft samengesteld en hij doet het heel goed. ADO kan de play-offs gaan halen, absoluut. In deze competitie is alles mogelijk. Clubs als FC Groningen en AZ brengen niet wat we van hen gewend zijn, dus waarom zou ADO daar dit jaar niet van kunnen profiteren?


Ik denk dat wij twee seizoenen geleden een betere ploeg hadden. Als iedereen bij elkaar was gebleven, hadden we nog steeds een fantastisch team gehad. Ik kom nog geregeld kijken bij ADO, ik geef veel om de club. Ik zie spelers die voor elkaar door het vuur gaan. Dat is natuurlijk altijd een goed teken.


Ervaren jongens als Gino Coutinho en Danny Holla springen er wat mij betreft uit. Gelukkig gaat het de laatste tijd in thuiswedstrijden ook goed. De zeges op NAC Breda en SC Heerenveen waren heel belangrijk. In het begin van het seizoen behaalde ADO vooral in uitwedstrijden goede resultaten, maar als het nu thuis blijft lopen, dan zitten de play-offs er zeker in. Als wij met Feyenoord een mooie klassering behalen en ADO kan zich mengen in de strijd voor Europees voetbal, dan is wat mij betreft het plaatje compleet."
Jens Toornstra,  speelt sinds de winterstop voor FC Utrecht:


"Ik had het er deze week nog over met Mike van Duinen. Zondag tegen Heracles wordt een heel belangrijke pot voor ADO. Als ze die winnen, doen ze echt goede zaken voor de play-offs. Dan zou ik geen reden kunnen bedenken waarom het niet zou lukken. ADO is misschien wel de meest constante ploeg van alle teams tussen plek acht en pakweg plek dertien. Ook als het voetballend niet loopt, weten ze toch punten te pakken. Dat zag je bijvoorbeeld thuis tegen Heerenveen.


ADO is moeilijk te verslaan, heel het seizoen al. Kijk ook naar het puntje dat ze zondag in Amsterdam pakten tegen Ajax. Dat moet vertrouwen geven richting de laatste wedstrijden. Sinds ik weg ben, heb ik twee duels in het stadion gezien. Dat geeft een beter beeld dan wanneer je op het veld staat. Ik heb gezien dat er voor elke meter wordt gestreden. Er staat echt een team. Op basis daarvan is een plek in de play-offs zeker mogelijk.


En dan in de finale tegen FC Utrecht? Haha, daar had ik het ook al met Van Duinen over. Ik hoop dat wij met Utrecht vierde worden, dan zijn we rechtstreeks geplaatst voor Europees voetbal. Maar zo ver moet ik eigenlijk nog niet kijken. Als wij tegen ADO in de play-offs spelen, zou dat voor mij heel bijzonder zijn. Ik heb toch een half jaar deel uitgemaakt van deze ploeg. Met veel jongens heb ik nog contact, dat zijn vrienden geworden."

 


Timothy Derijck, speelt nu voor PSV:

"In het seizoen waarin wij met ADO Europees voetbal haalden, zat alles mee. De finale van de play-offs was gruwelijk spannend. We wonnen thuis met 5-1 van FC Groningen, maar een paar dagen later verloren we daar met dezelfde cijfers. Via strafschoppen gingen we alsnog Europa in. Ongelofelijk.


Ik kijk graag naar het ADO van nu. Het is een goed elftal, met veel jonge gasten. De gretigheid straalt er van af. Dat is mooi om te zien. Ik denk dat de ploeg daar dit jaar ook ver mee gaat komen. Als de echte wil er is, kun je mooie dingen bereiken. ADO staat heel het seizoen al bij de beste acht, dus waarom zou dat niet zo blijven? Ik ben heel benieuwd of ze het gaan volhouden, maar volgens mij kunnen ze de play-offs zeker halen.


Moeilijk zal het wel worden. Twee jaar terug hadden wij ook een terugval. De laatste vier competitieduels gingen toen verloren, maar gelukkig waren we net op tijd weer bij de les.


Om eerlijk te zijn denk ik dat wij toen een betere ploeg hadden, met meer individuele kwaliteiten. Maar wij speelden toen ook al wat langer bij elkaar. In het huidige team staan veel nieuwe jongens. Des te knapper zijn de resultaten tot nu toe. Een compliment aan de spelers en trainers. Keeper Gino Coutinho is aan een goed seizoen bezig, maar verder springt niemand er echt bovenuit. Het collectief is de kracht."