support Casper
 
volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 22 18 2 2 56
2 PSV 23 15 5 3 50
3 AZA 23 13 7 3 46
4 FEY 23 12 7 4 43
5 VIT 23 13 3 7 42
6 GRO 23 11 6 6 39
7 UTR 22 8 10 4 34
8 TWE 23 9 7 7 34
9 FOR 23 9 4 10 31
10 HEE 23 7 9 7 30
11 HER 23 8 4 11 28
12 SPA 22 6 5 11 23
13 ZWO 23 4 11 8 23
14 VVV 22 6 4 12 22
15 RKC 23 5 7 11 22
16 WII 23 3 5 15 14
17 ADO 23 2 8 13 14
18 EMM 23 1 6 16 9
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 13-02-2013 13:54:00

'Waar wil ADO heen met het technisch beleid?'


Onduidelijkheid over opleiding en voetbalmanager.


Het rommelt op technisch gebied bij ADO Den Haag. Over de komst van een technisch directeur heerst onduidelijkheid. Ook over de mogelijke samenwerking tussen de jeugdopleidingen van ADO Den Haag en FC Dordrecht is flink gesteggel. Daarnaast moet de club op zoek naar een nieuwe hoofd jeugdopleiding.

 

door Daniël Dwarswaard

 

Komt hij er nu wel of komt hij er nu niet? De clubleiding van ADO Den Haag stelt zich al maanden de vraag of er een technisch manager/directeur aangesteld moet worden. De directie voerde afgelopen tijd verschillende gepsprekken met Fred van der Hoorn. De huidige technische man bij FC Den Bosch stond op het punt om aan de slag te gaan in Den Haag, tot de raad van commissarissen (RVC) in Den Haag daar een stokje voor stak.

 

In de oorspronkelijke plannen voor dit seizoen was de aanstelling van een technisch manaager wél opgenomen, maar vanwege de financiële situatie waarin de club terecht is gekomen, is dat doel uitgesteld. ADO Den Haag moet op termijn een sterke technische man krijgen, vindt ook de RVC, maar voorlopig maakt men pas op de plaats. ADO werd eind januari door de licentiecommissie van de KNVB als enige eredivisieclub in categorie 1 voor noodlijdende clubs ingedeeld.

 

Eerder waren onder meer Roy Beukenkamp, Richard Grootscholten, Mohammed Allach en Marco Boogers in beeld om de technische man te worden. Boogers, manager van FC Dordrecht, maakt wel onderdeel uit van een zogenoemd technisch platform en is op die manier al betrokken bij ADO Den Haag. Van der Hoorn zelf ontkent dat hij dicht bij een akkoord met ADO Den Haag was.

 

Dat Maurice Steijn niet op de hoogte was van de gesprekken tussen ADO-directeur Cees Driebergen en Van der Hoorn, irriteert de hoofdtrainer, verantwoordelijk voor de technische zaken bij de club. Tegen de eventuele komst van een technisch manager heeft de trainer geen bezwaar, al ziet hij liever dat het schaarse geld wordt uitgegeven aan nieuwe spelers. Tussen directeur Driebergen en hoofdtrainer Steijn bestaan sowieso al spanningen.

 

Steijn riep heel de 'transfermaand' januari om versterkingen voor zijn selectie. Aleksandar Radosavljevic en Ahmed Ammi werden immers verhuurd aan VVV, zo redeneert de trainer. Ook op de langdurig geblesseerden Robert Zwinkels en Gábor Horváth kan Steijn dit jaar geen beroep doen. Topspeler Jens Toornstra vertrok vlak voor de tansferdeadline naar FC Utrecht. 'Slechts' verdediger Dico Koppers en spits Santi Kolk kwamen er voor in de plaats. Kolk met hulp van de portemonnee van een sponsor.

 

Tijdens het trainingskamp in het Spaanse Estepona werd al duidelijk dat het duo recht tegenover elkaar staat. Driebergen houdt de hand op de knip, Steijn wil zijn ploeg versterken. Het was veelzeggend dat beide heren geen commentaar wensten te geven over de uitkomst van hun onderhoud in het Spaanse hotel.

 

Ook over de mogelijke samenwerking tussen de jeugdopleidingen van ADO Den Haag en FC Dordrecht is flinke oneinigheid. De clubs overwegen om de opleidingen deels samen te voegen, maar dat stuit op zwaar verzet vanuit de Haagse ledenraad van HFC ADO Den Haag. Die houdt een samenvoeging voorlopig tegen omdat de identiteit van de club in gevaar zou komen. Plannen voor de jeugdopleiding 'nieuwe stijl' liggen daarom voorlopig in de koelkast.

 

Op het gebied van de jeugdopleiding moet ADO Den Haag de komende maanden sowieso een nieuwe slag slaan. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd nog maar eens duidelijk dat de opleiding cruciaal wordt voor de toekomst van ADO Den Haag. Maar Wilfred van Leeuwen, nog maar amper twee maanden fulltime actief als hoofd jeugdopleidingen, vertrekt aan het einde van dit seizoen bij ADO Den Haag. Van Leeuwen begon dit jaar nog als assistent-trainer van Maurice Steijn en coach van Jong ADO Den Haag , maar wilde zich volledig op zijn nieuwe job in de opleiding concentreren. Vorige week maakte hij bekend toch liever op het veld te staan. Van Leeuwen gaat na de zomer aan de slag als hoofdtrainer van topklasser VVSB.