Haagsche Courant (oud)

Datum plaatsing: 08-03-1954 11:00:00

Schotvaardiger ADO klopte HBS met 4-2

De circa 5000 toeschouwers die Zaterdag op Houtrust getuige waren van de vriendschappelijke derby tussen HBS en ADO hebben een aardige wedstrijd te zien gekregen Vooral vóór de rust was de wedstrijd het aankijken ten volle waard.

bovenal door het goede spel van de oud-internationaal Clavan van die weer aardig zijn oude vorm begint te benaderen. Het mooiste moment van de ontmoeting was echter wel het doelpunt dat Anton v.d. Vegt scoorde want op ouderwetse wijze knalde hij eenmaal de bal uit een voorzet van Ohr in de touwen.

Direct na de aanvang kregen Elsink en Schwencke dotjes van kansen evenals Willems Verhoek die voor Rynvis inviel en Bauman Na een half uur spelen viel het eerste doelpunt te noteren en wel toen Bauman de bal uit een voorzet van Verhoek hard inschoot 0-—1,

Vlak hierop was het reeds 0-2 toen Clavan zijn goede spel beloond zag met een treffer van Vreken die daartoe in laatste instantie in staat werd gesteld door Willems.

Na de hervatting kwam HBS het eerst aan bod toen Elsink een voorzet van Schwencke op de juiste wijze afwerkte waardoor de goed spelende doelman Kok een geslagen man was 1-2.

Door Willems werd het in de 30ste minuut echter 1-3 maar kort voor tijd verkleinde Anton v. d. Vegt op onnavolgbare wijze de achterstand tot 2-3 Vlak vóór het eindsignaal van rechtspreker H. J. Veldhuizen kopte Bauman de bal uit een hoekschop van Clavan nog achter Klaubach 2-4.