support Casper
 
volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 23 18 3 2 57
2 PSV 24 15 6 3 51
3 AZA 24 14 7 3 49
4 VIT 24 14 3 7 45
5 FEY 24 12 7 5 43
6 GRO 24 12 6 6 42
7 TWE 24 9 8 7 35
8 UTR 23 8 10 5 34
9 FOR 24 9 4 11 31
10 HEE 24 7 9 8 30
11 HER 24 8 5 11 29
12 ZWO 24 5 11 8 26
13 SPA 23 6 5 12 23
14 RKC 24 5 8 11 23
15 VVV 23 6 4 13 22
16 WII 24 4 5 15 17
17 ADO 24 2 9 13 15
18 EMM 24 2 6 16 12
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 09-02-2013 09:38:00

ADOfan van de week (20) : Matt


Matt uit Engeland is deze week de ADOfan van de week! Wil jij ook een keer ADOfan van de week zijn, neem dan contact met ons op via : adofans@hotmail.com


ADO van van de week matt wrightNaam :  Matt Wright


Woonplaats :  Bury, Lancashire, (UK) maar  ik ben geboren in Wolverhampton.

Geboortedatum :  18 september 1971

Opleiding :   Universitaire opleiding in UK

Beroep :  Beleidsmedewerker bij de National Health Service

Werkgever :  Stockport National Health Service Trust


Burgerlijke staat :  Ik woon samen met Lyndsay en onze kinderen  Lois (10) en Ava (2)

Voetbalt zelf of heb gevoetbald bij :    Voordat ik in 1996 naar Den Haag verhuisde speelde ik bij Wrexham FC and Fisher Athletic in London. In de periode dat ik in Nederland woonde speelde ik samen met een collega van mijn werk bij PGS/Vogel. Er speelden toen veel Expats bij de club. In 2001 ben ik terug naar Engeland gegaan en daar heb ik als semi prof gespeeld bij Chorley, Trafford and Hyde United. Zo'n 8 jaar geleden ben ik gestopt met voetballen.  

Hoe lang ben je al ADOfan : Vanaf hte moment dat in 1996 naar Holland verhuisde ben ik ADOfan. “Thuis” in de UK was ik supporter van Wrexham en bezocht in elke wedstrijden. Toen ik in Holland kwam wonen en werken wilde ik ook weer voetbalwedstrijden bezoeken. En het was voor mij vanzelfsprekend dat ik naar de club ging van de stad waarin ik woonde, Den Haag.


Het verbaasde mij dat er in die periode weinig Expats kwamen kijken. Sinds ik weer terug ben verhuisd naar de UK volg ik Den Haag via internet. En we hebben hier op TV ook iedere week een programma met hoogte punten van de Eredivisie  waar ik naar kijk.

Als ik naar wedstrijden van Wrexham ga neem ik altijd mijn ADO vlag mee en ik zorg er voor dat al mijn vrienden alles van ADO weten. Sommigen van hen hebben zelf ook al ADO merchandise gekocht.

Vorig jaar wilde ik met een maat van me,  die in Newcastle woont, naar Nederland om de wedstrijd tegen AZ te bezoeken. Het was erg slecht weer, maar we zijn naar Schiphol gevlogen daarvandaan hebben we een taxi genomen neer het stadion om daar te horen dat het veld onbespeelbaar was en de wedstrijd niet door ging. Gelukkig was er nog genoeg bier een eten in het stadion en heb ik me maat een rondleiding in het stadion kunnen geven.


Was was de eerste wedstrijd die je ooit bezocht:  Weet je, ik kan me eigenlijk niet meer herinneren wat mijn eerste wedstrijd in het Zuiderpark was, ik weet nog wel dat het een avondwedstrijd was. Het zat zo: Toen in net in Den Haag gearriveerd was zat ik met Gavin Price (red. ADOfans: oudspeler van ADO Den Haag)in O’Casey’s te praten en er waren daar nog een paar ADO-fans in die bar aanwezig die ons zagen en zij vroegen of ik met hen mee wilde naar de eerst  volgende wedstrijd. De sfeer in het stadion vond ik geweldig, het was net als bij Wrexham, ik kocht gelijk een seizoenskaart en de rest is geschiedenis. Ik ben toen naar bijna alle thuis- en veel uitwedstrijden geweest.      In welke vak zat je in het Zuiderpark : In mijn begin periode als ADOfan speelden ze nog in het Zuiderpark en zat ik altijd op Middennoord.In welke vak zit je nu :   Nu probeer ik regelmatig over te komen en ieder seizoen een paar wedstrijden te bezoeken. Ik zit dan bij mijn vriend Koos die de kaartjes voor me regelt in vak G.
 

Wat vindt je het mooiste Stadion Zuiderpark of Forepark :  Beide hebben goede punten. Ik was gek op de locatie van het Zuiderparkstadion. De bar van de rolhockeybaan en de historie die in het stadion zat. Maar een aantal tribunes zaten te ver van het veld om een goede sfeer te kunnen creëren.

In het Forepark zit iedereen dicht op het veld waardoor er een goede sfeer kan ontstaan. Maar het stadion staat een beetje in de middle of nowhere. In de UK staan de stadions nog vaak in de stad en zijn er allemaal pubs vlakbij, waarvandaan je dan zo naar het stadion kan lopen. Iets anders zijn de uitsupporters, zelfs in de laagste leagues komen er meestal minimaal 200 en vaak veel meer  uitsuporters mee. Maar dat valt in Holland een beetje tegen, ik weet niet waarom dat is, maar ik denk wel dat het de sfeer in een stadions beïnvloedt.


Heb je een seizoenskaart  of koop je losse kaartjes :  Vroeger had ik dus een seizoenskaart, als ik nu een wedstrijd kom bezoeken regelt Koos de kaartjes voor me


Bezoek je ook uitwedstrijden : Ik heb veel uitwedstrijden bezocht inclusief  Den Bosch en Oss. Ik wil nog een keer naar Feyenoord – ADO Den Haag. Maar sinds ik terug ben gegaan naar de UK is het programma mij nog niet gunstig gezind geweest.


Wat vindt jij  de meest memorabele wedstrijd :   Dat is voor mij 20 maart 2011. Het was de eerste keer dat ik Den Haag tegen Ajax zag spelen en   winnen met 3-2 door een doelpunt in de laatste 5 minuten. Echt fantastisch. Het enige probleem was dat ik een verschrikkelijk kater had van de zaterdagavond die ik drinkend met een groep ADO- en Legia supporters, die speciaal voor deze wedstrijd waren overgekomen, had doorgebracht. Maar door de uitslag was ik gelijk van mijn hoofdpijn verlost!


Wat vindt jij het mooiste ADO doelpunt ooit : Toch wel de winnende goal uit bovengenoemde wedstrijd van  Timothy Derijck. Het hele stadion stond op zijn kop.


Wie was voor jou de beste speler ooit : Voor mij waren dat spelers die ik zelf heb zien spelen, zoals natuurlijk Gavin Price,  maar ook Dirk Heesen en John de Jong. Recentelijk waren het Lex Immers en Jens Toornstra die er bovenuit  staken.


Welke speler mag er van jou ooit (terug) komen bij ADO Den Haag :  Ik vindt het een beetje beschamend dat de beste spelers naar andere clubs in Holland gaan, als ze naar het buitenland zouden gaan zou ik het minder erg vinden. Maar ik zou Lex wel weer voor zijn  favoriete club willen zien spelen. Misschien zou ik wat anders geantwoord hebben als ik de club in de jaren 70 en 80 zou hebben zien spelen.  


Wat is je favoriete club in het buitenland : Uiteraard Wrexham. Maar net al de andere ADOfans kijk ik ook telkens naar de uitslagen van Juventus en Legia


In het kader van ADOfans visit, waar of welke wedstrijd zou jij nog weleens willen bezoeken :  Ik zou wel een zou wel eens naar de Derby van Turijn willen tussen Juventus en Turino FC.

Wat voor rapportcijfer geeft je het beleid bij ADO :  Een 7.  Het management doet volgens mij zijn best om ADO in  het linker rijtje te houden. Maar ik daag ze uit  om voor een constante top 5 notering te gaan  door goede spelers te behouden en het aantrekken van versterkingen. Heeft ADO Den Haag niet de potentie om net FC Twente en AZ de  top van de ranglijst te tarten?

Wil je verder nog iets kwijt : Ja, ik wil  via deze weg Koos, Mario en Menno bedanken. Zonder hen zou ik nooit een ADO-fan geworden zijn. We hebben nog steeds contact en als ik in Den Haag ben, proberen we altijd elkaar even te ontmoeten. En 16 maart kom ik naar de wedstrijd tegen Vitesse kijken. Ik hoop ze dan weer allemaal te zien.  Jullie kunnen me volgen op twitter @kev_cockney en mijn profielfoto zegt alles over mijn bewondering voor het team achter de duinen.
 

 

 

 

 

Wil jij ook een keer ADOfan van de week zijn, neem dan contact met ons op via: adofans@hotmail.com