Datum plaatsing: 06-02-2013 18:03:00

Omeruo met Nigeria in de finale van de Africa Cup

Nigeria speelde vanmiddag, met ADO Den Haag speler Kenneth Omeruo wederom in de basis, de halve finale tegen Mali in het Moses Mabhida Stadium te Durban in Zuid-Afrika.

In de eerste helft stond Nigeria al met 3-0 voor. In de tweede helft nam Nigeria wat gas terug, maar scoorde toch nog de 4-0. In de 75e minuut deed Mali toch nog wat terug, zodat de wedstrijd eindigde in 4-1 voor Nigeria.

Nigeria speelde de laatste 10 minuten met 10 man omdat  topscorer Emenike geblesseerd het veld moest verlaten en Nigeria al drie keer gewisseld had.

Zondag speelt Nigeria tegen de winnaar van Burkina Faso - Ghana (deze wedstrijd wordt vanavond gespeeld) de finale van de Africa Cup.

ADO Den Haag  zal Omeruo dus nog wat langer moeten missen. Maar volgende week zullen alle ADOfans hem hopelijk, misschien wel als kampioenspeler,  weer kunnen bewonderen.

Of hij volgend seizoen ook nog bij Den Haag op huurbasis zal uitkomen is erg onzeker. Ook Chelsea, die hem momenteel aan ADO Den Haag verhuurt, volgt  natuurlijk oplettend zijn verrichtingen tijdens de Africa Cup en volgens sommige berichten zou men hem het liefst  zo snel mogelijk weer terug willen halen naar de Engelse club..