Datum plaatsing: 02-02-2013 23:47:00

Verslag en foto's PSV-ADO : Ouderwets pak slaag in Eindhoven : 7-0

We moeten er bijna 25 jaar voor terug, maar ADO Den Haag kreeg vanavond voor het eerst sinds 1989-1990 in een uitwedstrijd tegen PSV zeven doelpunten tegen. Destijds eindigde de wedstrijd in 9-2. Vanavond was het nog eerlozer: 7-0.

ADO Den Haag trad voor het eerst aan zonder de naar FC Utrecht verkochte Jens Toornstra. Op het middenveld stonden Visser, Jansen en Holla en linksachter stond debutant Koppers. Meijers stond linksvoor. Poepon en Vicento moesten vanaf de bank toekijken.

De wedstrijd begon slecht voor ADO. PSV gaf ADO geen enkele kans en de eerste kans die er was, lag er voor PSV gelijk in. Na 9 minuten werd Koppers uitgespeeld, een mooie voorzet volgde en  de meegekomen Wijnaldum kon makkelijk intikken omdat Holla te laat was: 1-0.

Het leek dus een makkelijke avond te worden, want PSV hield de omsingeling vast en wilde meer. Maar -tegen de verwachting van de vroege treffer in- viel de tweede goal niet. ADO bleef eigenlijk vrij makkelijk overeind, al had het zelf geen enkele intentie om te voetballen. Er kwam geen aanval van de grond, het balbezit was minimaal en het enige doel was om tegentreffers te voorkomen.

Dat dat lukte had vooral te maken met het prima optreden van Tom Beugelsdijk en Coutinho, die een zekere tweede treffer van Lens voorkwam.

In de tweede helft kwam Henk Fraser voor Eredivisielive vertellen dat ADO doorgin met het doel, namelijk :  'het in slaap sussen van PSV'. Waarschijnlijk had hij het over zijn eigen elftal, want PSV deed een stapje extra en ADO kwam vanaf minuut een in de tweede helft een stapje tekort.

Toch had PSV een gelukje nodig om de ban te breken. Nadat eerst coutinho de 2-0 voorkwam, was het een aanval verder Supusepa (die weer een zeer zwakke wedstrijd speelde) die de bal in eigen doel werkte: 2-0. Daarna was de ban gebroken. Meiers kreeg nog een onterechte gele kaart waardoor hij er volgende week tegen NAC niet bij is. En daarna was een onterechte vrije trap die Mertens uitlokte de nekslag. Hij schoot de bal keurig in de kruising in: 3-0.

Iedereen die de doelpunten nog een keer wil zien, moet dat vooral doen, maar wij volstaan met het melden dat het eindelijk 7-0 werd. Een volledig terechte uitslag van een elftal dat geen seconde liet zien dat het ergens voor kwam. En met drie punten voorsprong op de nummer 14 mag het nu voor het eerst gaan vrezen dat het allemaal niet perse zo heel makkelijk gaat worden nog.

ADO haalt thuis nauwelijks punten en uit is het ook alweer maanden geleden dat het won. Volgende week zal het dus thuis tegen NAC moeten winnen. En omdat dat niet voor het eerst is, en deze nederlaag tegen het goed spelende PSV te denken geeft, hopen we dat de selectie dat ook snapt. We hebben deze wedstrijd en eigenlijk de wedstrijden ervoor nauwelijks iets laten zien. Zonder Toornstra zal er ander voetbal gespeeld moeten worden.   Maar vooral: er zal weer eens gewonnen moeten worden.

Psv wint met 7-0 van ADO Den Haag