support Casper
 
volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 22 18 2 2 56
2 PSV 23 15 5 3 50
3 AZA 23 13 7 3 46
4 VIT 24 14 3 7 45
5 FEY 23 12 7 4 43
6 GRO 23 11 6 6 39
7 TWE 24 9 8 7 35
8 UTR 23 8 10 5 34
9 FOR 23 9 4 10 31
10 HEE 24 7 9 8 30
11 HER 24 8 5 11 29
12 ZWO 24 5 11 8 26
13 SPA 22 6 5 11 23
14 RKC 24 5 8 11 23
15 VVV 23 6 4 13 22
16 ADO 24 2 9 13 15
17 WII 23 3 5 15 14
18 EMM 24 2 6 16 12
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 09-01-2013 09:32:00

Interview met Steijn:'Ik wil graag Swinkels en Kolk aan selectie toevoegen'


Het trainingskamp van ADO Den Haag in Spanje is nu bijna halverwege. ADOfans sprak na afloop van de training dinsdagochtend met trainer Maurice Steijn.


Trainer, over de faciliteiten hier in Estepona zullen we het dit jaar maar niet uitgebreid hebben, want die zijn gewoon goed, toch?
Ja klopt, we hebben hier, zoals jullie de afgelopen twee jaar ook gezien hebben, een tophotel en een heel mooi trainingsveld. Waar we gewoon dat kunnen doen, wat we dee week gewoon willen doen. Dus daar valt echt niet over te klagen.

Maar er was sprake van dat jullie dit jaar naar Portugal zouden gaan.
Er is inderdaad door de club gekeken naar een locatie in Portugal en we hadden daar eigenlijk al een keuze gemaakt en dat voorgelegd aan de directie, maar de kosten daarvan waren aanzienlijk hoger dan hier. En om die reden is besloten af te zien van Portugal en weer hiernaartoe te gaan.

Je bent dan wel een beetje incompleet hiernaartoe vertrokken. Want je mist toch best wel een aantal spelers.
Ja, Omeruo zijn we natuurlijk kwijt aan de Afrika cup, Beugelsdijk had zo'n last van zijn heup dat hij bijna niet kon lopen en dan heeft het geen zin om zo'n jongen mee te nemen. Horvath is natuurlijk een tragisch geval met zijn kruisbanden. Die is gewoon de rest van het seizoen uitgeschakeld. En we hebben natuurlijk ook Robert Zwinkels die nu in Nederland aan het revalideren is.

Doorkruist dat jouw plannen voor de tweede seizoenshelft?
Dat zijn natuurlijk een aantal spelers die, alhoewel ze niet allemaal een basisplaats hebben, toch belangrijk voor het team kunnen zijn. En dat valt nu ook weg, waardoor we vooral nu in de verdediging wat mensen missen.
Maar daar staat tegenover dat we een aantal vervangers hebben die mijns inziens die taak ook goed op zich kunnen nemen.

Dus voor de eerste wedstrijd na de winterstop, tegen Willem II, wordt het alweer puzzelen?
Ik heb al wel in mijn hoofd zitten  hoe ik dat ga invullen, opWilem II gaan we ons volgende week richten. Maar Tano heeft ook al een aantal keren in het eerste gestaan en laten zien dat hij het niveau aan kan.
En Beugelsdijk is los van het feit dat hij nu geblesseerd is, tegen Willem II sowieso geschorst dus op zijn positie zullen we ook iemand anders moeten laten spelen.  
Leeuwin is in ieder geval wel  weer fit. Maar ja die is een jaar uit de roulatie geweest, dus die kan je niet zomaar meteen een volledige wedstrijd laten spelen.

Maar volgens de laatste berichten mag Leeuwin toch verhuurd worden?
Zolang hij niet verhuurd is, maakt hij volledig deel uit van de selectie. En als ik hem nodig heb zal ik zeker een beroep op hem doen. Maar hij mag inderdaad verhuurd worden, omdat hij Kenneth Omeruo en Dion Malone voor zich heeft is het voor hem beter als hij  verhuurd wordt zodat hij wekelijks aan spelen toekomt.


Je hebt ook nog een aantal extra spelers meegenomen zoals  A1 spelers en een keeper op proef,  plus dat je ook Santi Kolk hebt meegenomen.
Net als voorgaande jaren hebben we een aantal A1 spelers meegenomen, omdat die een goede indruk op ons achter hebben gelaten en we ze ook graag deze week wat intensiever aan het werk willen zien. Wat betreft Ruud Swinkels (red. ADOfans: de op proef zijnde keeper) en Santi Kolk heb ik bij de directie aangegeven dat ik die aan de selectie wil toevoegen.

Maar daar is toch geen geld voor?
Ja, dat is inderdaad waar de directie zich over mag buigen, maar ik wil ze er allebei graag bij hebben. Dus ik hoop dat de directie mijn argumenten om deze 2 spelers aan te trekken goed afweegt, zodat er toch nog middelen worden gevonden om beide spelers aan te trekken.

Dan speel je op dit oefenkamp maar 1 oefenwedstrijd en dan ook nog tegen VUC
Dit trainingskamp hadden we net als voorgaande jaren het liefst 2 oefenwedstrijden gespeeld tegen gerenommeerde tegenstanders en dan is het goed balen dat het de organisatie niet is gelukt om een goede tegenstander te vinden. Begrijp me goed hoor, VUC is natuurlijk een goed elftal, maar ja we hadden het liefst tegen een tegenstander van formaat gespeeld.

Maar zijn die oefenwedstrijden dan zo belangrijk?
Zeker weten. Als je een echte wedstrijd speelt is toch anders dan partijtjes onderling op een training . En tijdens zo'n oefenwedstrijd kunnen we als technische staf de jongens net iets meer beoordelen en daarom vinden wij die oefenwedstrijden wel belangrijk..

En het trainingskamp zelf?
En het trainingskamp is gewoon belangrijk om wat dingen scherp te zetten, intensief te trainen waardoor we  aan de  eerste seizoenshelft een goed gevolg kunnen geven of misschien wel een nog beter resultaat kunnen neerzetten.