Datum plaatsing: 16-12-2012 18:24:00

Verslag en foto's Feyenoord - ADO Den Haag (3-2)

In een ware spektakelwedstrijd heeft ADO Den Haag nipt verloren van Feyenoord. Er werd aan beide zijden een rode kaart en een penalty toegekend. De rust werd ingegaan met 2-1 en in de laatste minuut van het duel werd het 3-2 voor Feyenoord.

Feyenoord kon sinds lange tijd weer over doelman Edwin Mulder beschikken. Bij ADO Den Haag kon Chery weer gewoon meespelen, omdat de tuchtcommissie de behandeling van zijn beroep tegen de schorsing van drie wedstrijden, naar aanleiding van de rode kaart die hij opliep in het uitduel tegen FC Twente.

ADO Den Haag begon fel aan de wedstrijd en dat resulteerde al gauw in een doelkans voor Jens Toornstra, na een voorzet van Kenneth Omeruo. De bal verdween echter net naast het doel van de Rotterdamse keeper.
Na een kwartier speeltijd was het Pelle die op aangeven van Bruno Martens Indi de score opende, maar nog geen minuut later maakte Mike van Duinen op aangeven van Tjaronn Chery, de gelijkmaker.
Even later moest trainer Maurice Steijn al noodgedwongen een wissel toepassen, omdat Rydell Poepon na een botsing met Pelle dusdanig gebleseerd raakte dat hij niet verder kon spelen Stanley Elbers kwam voor hem in het veld.

Na de wedstrijd gaf Steijn aan dat hij nog niet weet hoe ernstig de blessure van Poepon is. "Morgen zullen we, als hij naar het ziekenhuis is geweest voor onderzoek, meer weten", aldus de trainer tijdens de persconferentie.

De eerste helft leek in de 1-1 gelijkstand te eindigen, maar een minuut voor de rust beging Omeruo een overtreding in het 16 meter gebied op Pelle, die wel heel gemakkelijk het gras opzocht en de warrig fluitende scheidsrechter Bossen kende  Feyenoord een penalty toe, die door Lex Immers werd benut.

Ook na de rust kwam ADO Den Haag goed in de wedstrijd, wat resulteerde in een aantal vrije trappen die door Holla werden genomen, maar niet goed werden afgewerkt.
In de 57e minuut was het ADO Den Haag die een penalty van Bossen kreeg toegekend. Van Duinen werd door Indi naar de grond gewerkt en deze kreeg daarop de rode kaart voorgeschoteld van de scheidsrechter. Danny Holla schoot de penalty goed in, waardoor de stand weer gelijk werd getrokken. Achteraf bleek dat Van Duinen meer over zijn eigen benen struikelde dan over die van Indi en de toegekende strafschop en de rode kaart niet terecht waren, maar de meegereisde ADOfans vonden dat uiteraard geen enkel probleem en vierden het doelpunt uitbundig.

Het overtal van 10 tegen 11 was echter al weer snel ongedaan gemaakt, Tommie Beugelsdijk zou Lex Immers een elleboogstoot hebben gegeven en mocht daarom ook het veld verlaten. Maurice Steijn greep hierna snel in en haalde de in de eerste helft ingevallen Elbers van het veld en bracht Malone in het veld.

Hierna kon de wedstrijd nog alle kanten op en het leek er ook op dat de wedstrijd in de terechte gelijkstand zou gaan eindigen. Echter een paar minuten voor tijd probeerde Chery in een rebound na een door Feyenoord genomen hoekschop een bal op de doellijn te keren, maar hij raakte de bal volkomen verkeerd en passeerde daarmee zijn eigen doelman, wat de stand op 3-2 voor de Rotterdamse club bracht.
De Feyenoord-overwinning hing nog even aan een zijden draadje toen in de blessuretijd de doelman van Feyenoord een kanonskogel van Malone wist te keren en daarmee gelijkspel wist af te wenden.