Datum plaatsing: 08-12-2012 23:07:00

Foto's en verslag ADO Den Haag - PEC Zwolle (1-1)

ADO Den Haag zet zijn zwakke reeks thuiswedstrijden voort. Vanavond konden de groen/gelen niet winnen van promovendus PEC Zwolle. De wedstrijd eindigde in 1-1.

ADO Den Haag startte verrassend met Meijers op het middenveld voor Jansen. Supusepa nam zijn plek als linksback in.

De wedstrijd startte met een minuut stilte uit respect voor de lijnrechter die vorige week in Almere na een wedstrijd dood werd geschopt.

Daarna startte de wedstrijd en was het ADO Den Haag die in 4 minuten tot drie keer toe op voorsprong had kunnen of moeten komen. PEC kreeg de bal niet weg en een ware belegering diende zich aan. Mike van Duinen, Vicento en Beugelsdijk (kopbal uit corner) hadden grote kansen om de openingstreffer te maken.

Na een kwartier ebde het tempo een beetje weg en kwam PEC beter in de wedstrijd, zonder verder kansen te creeeren. Die kwam er wel: in de 23e minuut kreeg PEC een eerste vrije trap in de buurt van Coutinho en die kon van dichtbij makkkelijk ingetikt worden: 0-1.

Het publiek zag de bui alweer hangen en ook de spelers waren vanaf dat moment toch net een tikje minder scherp. De druk die het eerder op PEC wist te zetten, bleef uit en daardoor werd het minder spannend en bleven grote kansen uit. Toch had ADO voor rust op gelijke hoogte moeten staan. Een vrije trap werd door Toornstra keurig binnengewerkt, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. De televisiebeelden wezen later uit dat daar echter geen sprake van was.

In de tweede helft begon ADO weer furieus. Het zette druk en met hulp van het publiek leek de gelijkmaker een kwestie van minuten. ADO kreeg ook een paar grote kansen, maar toch bleef de goal uit. PEC loerde op de counter en had een paar keer een kans op meer.

Toen eigenlijk iedereen de hoop aan het verliezen was, was het eindelijk Toornstra die eens een verschil maakte. Hij was de hele wedstrijd al onzichtbaar, maar wist een bal van Mike van Duinen in het strafschopgebied mooi af te ronden: 1-1.

Waar het hele stadion verwachtte dat ADO nu de duimschroeven zou aandraaien, was het tegenovergestelde het geval. ADO wist niet goed wat te doen. De falende Poepon hield de bal niet in de ploeg, Vicento was weer eens de kansloze draver en het middenveld kreeg maar geen grip. En zo ontstonden er nog kansen voor beide ploegen. PEC kreeg nog mooie kansen door Slot, maar ook ADO kreeg nog kansen. Elbers scoorde bijna met een mooie lob en Poepon werd ook nog een keer in het strafschopgebied neergehaald,maar een penalty bleef uit.

En al was ADO gedurende de wedstrijd het meest in balbezit en kreeg het de meeste kansen, toch was het gelijkspel niet onterecht. Thuis zal ADO toch echt op een andere manier het spel moeten gaan maken, want het blijft heel karig wat de ploeg de thuissupporters voorschotelt.