Datum plaatsing: 01-12-2012 18:38:00

Live: verslag FC Twente - ADO Den Haag 2-0 (eindstand)

Ook vanavond weer een live verslag van de wedstrijd tegen FC Twente die om 18.45 uur start.

De opstelling:

Coutinho, Omeruo, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers, Janssen, Holla, Toornstra, Chery, Poepon, Van Duinen.

Geen verassingen dus.  Bij FC Twente speelt oud-ADO held Dmitri Bulykin. Laten we hopen dat de vorm er bij hem nog niet is!

De wedstrijd is begonnen. ADO zet wat druk, maar Twente heeft balbezit. Derde minuut een vrije trap voor Twente, dat levert niks op.

De strategie is duidelijk: FC Twente mag aanvallen, ADO gaat voor de counter. Geen problemen voor ADO tot nu toe, FC Twente is wat slordig omdat ze snel het spel willen maken.

Kopbal in de 8e minuut van Ferm na een voorzet van Douglas. Gaat hoog over. FC Twente omsingelt ADO Den Haag nu. ADO moet onder de druk uit zien te komen.

13e minuut: Coutinho redt twee keer knap op een open kans voor FC Twente. Als het zo doorgaat, is het wachten op de 1-0.

18e minuut. Geen kansen voor ADO , wel twee corners voor FC Twente. Iets minder druk nu.

23e minuut kopbal FC Twente, naast.

24e minuut, vrije trap Tadic, net over.

30e minuut, 4 corners op rij voor ADO Den Haag. Twee keer gevaarlijk, maar net niet.

37e minuut de druk is wel wat weg. FC Twente nog wel dreigend. Gele kaart Jansen van FC Twente.

Tadic is vooral dreigend, maar verder creeert FC Twente weinig. 40e minuut ondertyussen.

Ondertussen gaat het lekker sneeuwen en is iedereen bij FC Twente heerlijk ontevreden. De spelers, MCclaren en de supporters. Het is rust. FC Twente heeft 68% balbezit gehad en ADO dus maar 32%. FC Twente kreeg 2 corners en ADO 6.

De tweede helft is gestart. FC Twente speelt naar de fanatieke supporters toe. Die hebben er wel zin in, dus er is druk op ADO;

48e minuut: Chery krijgt direct rood na een overtreding op Brama. Het is een overtreding op het middenveld die net aan geel waard is. Absoluut onterechte rode kaart.

Steijn haalt van Duinen eraf en zet Malone erin.

Kansje voor FC Twente uit een corner.

54e mniuut:1-0 voor FC Twente, doelpunt Tadic, na een mooie assist van Bulykin.

58e minuut, schot op de paal van Bulykin. ADO ruimt op.

63e minuut: Jansen eraf, Supusepa erin.

67e minuut : FC Twente wisselt aanvallend: Bengtsson eraf en Castaignos erin.

71e minuut: Wegereef weigert cinsequent te zijn: Jansen brengt Holla ten val en behoort geel te krijgen. De scheidsrechter geeft hem niet, terwijl Jansen al geel heeft. FC Twente behoort hier nu ook met tien man verder te moeten.

72e minuut: klein kansje voor ADO, een strakke voorzet waar Poepon bijna bijkan.

73e minuut: corner ADO, Wormgoor een kansje met een kopbal.

83e minuut, Bulykin scoort de 2-0, nadat de buitenspelval niet openklapt.

Vicento komt erin voor Poepon. Bulykin gaat eruit,.