Datum plaatsing: 01-12-2012 00:10:00

Vrouwenvoetbal: Verslag en foto's ADO Den Haag - FC Twente

Vrijdagavond stond er een belangrijke wedstrijd in de BeNe League Oranje competitie op het programma. De landskampioen van vorig seizoen (ADO Den Haag) tegen de huidige koploper (FC Twente)

FC Twente heeft zich al geplaatst voor de BeNe League A, die in januari van start gaat. Daarin zullen de beste vier Nederlandse clubs uitkomen tegen de beste vier uit België. ADO Den Haag zou zich vrijdagavond na winst als tweede kunnen plaatsen.

Na een kwartier speeltijd kwam FC Twente op voorsprong door een doelpunt van Maayke Heuver.ADO Den Haag kon er niet zoveel tegenover stellen op wat kansjes van Teresa Noyala en Lucienne Reichardt na. Maar vlak voor rust kwam dan toch de 1-1 tot stand door Yvette van der Veen.

De tweede helft was nog geen minuut oud toen de haagse doelvrouwe Barbara Lorsheijd een overtreding maakte op een aanvalster van FC Twente. Dat resulteerde in een gele kaart voor Lorsheijd en een penalty voor FC Twente. Maayke Heuver schoot de penalty niet goed in, waardoor Barbara Lorsheijd met een katachtige beweging de bal uit haar doel wist te houden. Barbara Lorsheijd, die na de wedstrijd tot speelster van de wedstrijd werd gekozen, liet na afloop weten dat ze eigenlijk verwacht had dat ze rood zou krijgen van scheisrechter Ruperti voor de overtreding, dus ADO Den Haag kwam er goed vanaf.
In de 58e minuut leek ADO Den Haag op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.
Niet veel later wist de razendsnelle Twense rechtsbuiten, Ellen Jansen, Barbara Lorsheijd te verschalken en haar ploeg weer op voorsprong te zetten.
Maar de Haagse vrouwen gaven niet op en wisten meteen weer bij het doel van de Twentse keeper Sari van Veenendaal te komen en haar ver uit het doel te laten komen, zodat ADO de bal voor het intikken had, maar een van de Twentse damers schoot haar doelvrouwe te hulp en wist de bal op de doellijn te stoppen.
Een minuut later kopte Sheila van den Bulk in 1 keer uit een corner corner van Paola van der Veen de gelijkmaker achter de Twentse doelvrouwe in.
Daarna kregen beide teams nog wat kansen, waarbij de grootste kans voor Libby Guess was, maar 2 meter voor het doel schoot ze ruim over.

De wedstrijd eindigde dus in gelijkspel en beide ploegen waren er, gezien de wedstrijd, tevreden over. ADO Den Haag heeft zich nog niet rechtstreeks geplaatst voor de tweede plaats van de kampioenspoule van de BeNe League, maar dat zal ongetwijfeld in 1 van de volgende wedstrijden gebeuren.

Deze bal lijkt in het Haagse doel te gaan, maar hij ging echt rakelings langs het Haagse doel

De Twentse doelvrouwe is kansloos na het doelschot van Yvette van der Veen

De wedstrijdsponsor, Ekelmans & Meijer Advocaten kreeg uit handen van de vrouw van de wedstrijd, Barbara Lorsheijd,  een wedstrijdshirt met de  handtekeningen van de speelsters overhandigd.

Trainer Sarina Wiegman bekeek direct na de wedstrijd,  samen met Martin Epskamp,  de video-analyse van de wedstrijd