ADO-spits : Ik heb nooit heel lelijke goals gemaakt

Rydell Poepon maakte afgelopen weekend tegen NAC zijn vijftigste treffer in de eredivisie. Hij moest een tijdje op zijn jubileumdoelpunt wachten, maar nu kan de ADO-spits terugkijken op de hoogtepunten uit zijn reeks goals. "Ik raak nu niet meer in paniek als ik niet scoor.

Rydell Poepon heeft zijn eerste vijftig doelpunten

Door Daniël Dwarswaard

DE EERSTE
10 november 2007, voor Willem II
"Ik moest lang wachten op mijn eerste goal in het betaald voetbal. De eerste maanden van het seizoen bij Willem II stond ik droog. Daar werd ik als jonge speler heel onrustig van. Ik kwam van Jong Ajax en daar scoorde ik aan de lopende band. Thuis tegen FC Utrecht was het dan eindelijk zo ver. Het was de eerste wedstrijd onder Andries Jonker, die het als trainer net had overgenomen van de ontslagen Dennis van Wijk. Frank van der Struijk gooide ver in en ik kon de bal binnenkoppen. Het was de 1-2, we verloren uiteindelijk met 1-4. Er was dus geen reden om heel blij te zijn, maar door mijn eerste goal voelde ik toch een bepaalde opluchting. Uiteindelijk maakte ik er dat seizoen tien."

DE BELANGRIJKSTE
21 februari 2010, voor Sparta
"Eigenlijk had mijn belangrijkste goal die met Sparta tegen Excelsior in de bizarre nacompetitiewedstrijd van 2010 moeten zijn. Ik dacht in de laatste minuut de winnende te hebben gemaakt, maar in de blessuretijd maakte Guyon Fernandez, die eerder een strafschop had gemist, nog 1-1. Daardoor degradeerden wij met Sparta. Echt dramatisch. Ook tijdens mijn vakantie in Suriname bleef ik maar aan die wedstrijd denken. Ik kies daarom voor een goal eerder dat seizoen. In Eindhoven tegen PSV maakte ik als invaller in de blessuretijd de 1-1. Met het kleine Sparta pakten we een puntje, vooral in mijn stad Amsterdam waren ze daar blij mee."

DE MOOISTE
7 februari 2009, voor Sparta
"Uit bij Roda JC. In de tachtigste minuut maakte ik de enige treffer van de avond. We kregen een vrije trap op ongeveer 35 meter van het doel. Arne Slot tikte de bal opzij en ik raakte hem echt perfect. Op dat moment had ik al het gevoel dat hij er wel eens in zou kunnen vliegen. Uiteindelijk vloog de bal snoeihard in de kruising. Ze hebben later berekend dat de bal 127 kilometer per uur ging. Op de terugreis vanuit Limburg was het feest in de spelersbus."

DE LELIJKSTE
30 december 2007, voor Willem ll
"De lelijkste? Eigenlijk heb ik nooit heel lelijke goals gemaakt. In ieder geval niet dat ik werd geholpen door een polletje of zo. Dan kies ik voor een simpele rebound in een thuiswedstrijd met Willem II tegen NEC. Keeper Gabor Babos liet de
bal los en ik kon heel simpel scoren. Die wedstrijd wonnen we met 3-0 en ik maakte een hattrick. Dat maakte de wedstrijd voor mij persoonlijk speciaal, de doelpunten waren dat niet..."

DE LAATSTE
23 november 2012, voor ADO Den Haag
"Ik vroeg aan Danny Holla, onze vaste penaltynemer, of ik de stafschop mocht nemen. Ik wist zeker dat ik zou scoren. Het was de 0-3 tegen NAC. De wedstrijd was al eerder beslist, maar voor mij persoonlijk was die goal heel belangrijk. Het was een mooi gebaar van Holla, het zegt iets over hem als persoon. Natuurlijk heb ik dit seizoen te weinig gescoord. Twee doelpunten is niet veel voor een spits. Dat daar discussies over worden gevoerd, snap ik wel. Je moet ergens over discussiëren, toch? Maar ik ben nooit in paniek geraakt, zoals me dat als jonge speler bij Willem II wel gebeurde. Ik kan scoren, dat heb ik de afgelopen jaren wel bewezen. Hopelijk is deze strafschop het begin van weer een mooie reeks doelpunten."