Datum plaatsing: 22-10-2012 22:39:00

Beloftencompetitie: verslag en foto's ADO Den Haag - Roda JC

ADO Den Haag heeft vanavond, na de poulefase, in de eerste wedstrijd van de Beloftencompetitie Divisie B, de gedeelde eerste plaats weten te bemachtigen.

Vanavond speelden een  aantal spelers die zondag niet hebben gespeeld mee: zoals Stanley Elbers, Christian Supusepa, Dion Malone, Kevin Visser en Gabor Horvath.

Derde keeper Martijn de Zwart ontbrak wegens een zaterdag op de training opgelopen blessure, daarvoor stond Mark Jacobs in het doel.
En gezien het feit dat er in het tweede elftal een beperkt aantal spelers boven de 20 mogen spelen, had de technische staf besloten Ramon Leeuwin vanavond niet op te stellen.

De wedstrijd begon iets later, omdat de spelersbus van Roda wat vertraging had opgelopen in de lange reis naar het Westen.

De Limburgse ploeg had in het eerste kwartier de wedstrijd beter onder controle dan de gastheren, wat tot een aantal doelkansen leidde, waaronder een afgekeurd doelpunt in de 10e minuut. Daarna kwam ADO Den Haag weer wat beter in de wedstrijd, maar dat leverde niet echt veel resultaten op. Pas drie minuten voor rust, was het Stanley Elbers die de thuisploeg op voorsprong had kunnen zetten, maar de Limburgse keeper wist dit te voorkomen. Net voor rust was het Jimmy Hempte van Roda die de haagse goalie uit een vrije trap  bijna wist te verschalken, maar ook hij wist de bal uit het doel te houden.

Een minuut na de rust was het Tom Broekhuizen die het winnende doelpunt op zijn schoen had, maar ook deze kans werd teniet gedaan.
Daarna bleef Kevin Tano het de Limburgse doelman moeilijk maken, en in de 56e minuut lukte het dan ook, na een voorzet van Stanley Elbers zette hij de 1-0 voor ADO Den Haag op het scorebord. ADO Den Haag had de voorsprong nog kunnen uitbouwen door o.a. Giovanni Korte en Dion Malone die de bal net niet in het doel vande keeper van Roda schoot, de bal kwam net onderkant lat.