Datum plaatsing: 21-10-2012 15:31:00

Foto's en Verslag ADO Den Haag - FC Utrecht 1-2

ADO Den Haag heeft vandaag wederom bewezen nauwelijks in staat te zijn om het spel te maken. In het Kyocera stadion was FC Utrecht veel te sterk. De eindstand van 1-2 had veel hoger uit kunnen vallen.

Het begin van de wedstrijd stond met name in het teken van de onlangs overleden Sylvio, FC Den Haag supporter van het eerste uur, waarvoor een aantal mooie acties waren georganiseerd waaraan ook de club meegewerkt had. Fakkels, een ere applaus van een minuut, een mooi spandoek en zelfs een spandoek in het Utrecht vak zorgden voor een waardig afscheid.

Ondertussen was ADO Den Haag redelijk aan de wedstrijd begonnen. Utrecht was wel wat sterker en vooral scherper maar het was ADO die terecht op 1-0 kwam, nadat de FC Utrecht goalie een overtreding maakte op Chery. Vink weigerde de rode kaart te geven, maar gaf wel de penalty die Holla keurig inschoot.

Iedereen hoopte dat het de ploeg vertrouwen en rust zou geven, maar het tegendeel was het geval. FC Utrecht rechtte de rug en bleef mooi combineren. Gedurende de gehele wedstrijd won het de bal op vechtlust, en stond de ploeg tactisch sterk.

In de 22e minuut zorgde FC Utrecht dan ook voor de gelijkmaker, Gerndt kreeg een half metertje ruimte en schoof de bal keurig in de verre hoek: 1-1. ADO kreeg het dus niet voor elkaar. Zo af en toe kreeg het wel een kansje. Mike van Duinen was heel dicht bij de voorsprong na een bijna clowneske actie waarmee hij twee tegenstanders opzij zette. Maar ook ex hagenaar Cedric van der Gun was voor Utrecht heel dichtbij de voorsprong. ADO kon de bal niet in de ploeg houden en gaf FC Utrecht dan ook alle kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Vlak voor rust maakte FC Utrecht daar eindelijk gebruik van. Chery was weer een slordig met een lange bal naar voren, van Duinen gleed voor de zoveelste keer uit en FC Utrecht counterde in vijf seconden naar de 1-2 voorsprong. Het was uiteindelijk Mulenga die de bal uit een voorzet heel mooi inschoot. Wel was er voor rust nog een moment die voor ADO voor opschudding zorgde nadat van Duinen in de 16 werd neergehaald. Scheidsrechter Vink wilde van niks weten.

Na de rust bleef FC Utrecht sterker. Ook al was Vicento in de ploeg gekomen die wel voor iets meer dreiging zorgde. Maar met name het middenveld was en bleef te zwak. Toornstra, Holla en Chery haalden allemaal een onvoldoende en eigenlijk was alleen Beugelsdijk die een dikke voldoende haalde. De jonge verdediger heeft nauwelijks overtredingen nodig en hield bijna in zijn eentje Mulenga en van der Gun in bedwang.

Ondertussen kon FC Utrecht eigenlijk makkelijk uitlopen, maar liet het na van de kansen gebruik te maken. Zo kon van der Gun tot twee keer toe vrij inschieten. Kreeg ADO nog kansen verder? Nauwelijks. Toch had de club -onterecht- op gelijke hoogte moeten komen, omdat eerst van Duinen met een judoworp om werd gekegeld in de 16 en later een duidelijk zichtbare handsbal weggewoven werd door de scheidsrechter. En in de laatste minuten kreeg ADO alsnog een paar grote kansen middels Vicento en van Duinen.

Het had ook onterecht geweest. ADO verliest volkomen terecht en zal zaterdag tegen Willem II alsnog moeten bewijzen dat het wedstrijden thuis ook kan winnen.

Klik HIER voor de ADOstats.nl statistieken van deze wedstrjid.

De lijnen werden voor de wedstrijd nog even opnieuw gekrijt

Voor de wedstrijd begon werden er geelgroene fakkels ontstoken ter nagedachtenis aan Silvio

Deze foto ontvingen we van Glenn

Ook de FC Utrecht supporters toonden hun respect voor Silvio

Deze foto ontvingen we van Michel

En deze van Glenn

Chery werd neergehaald door de Utrechtse doelman en scheidsrechter Vink kende ADO Den Haag een strafschop toe