Datum plaatsing: 30-09-2012 17:12:00

Vrouwenvoetbal: verslag en foto's ADO Den Haag wint van Ajax (2-1)

Het vrouwenelftal van ADO Den Haag heeft zondagmiddag het vrouwenteam van Ajax verslagen met 2-1. De rust werd ingegaan met 2-0 voor ADO Den Haag.

Na de Champions League wedstrijd tegen Rossiyanka moest ADO Den Haag vandaag weer een belangrijke wedstrijd spelen, want de dames van Ajax kwamen op bezoek in het Kyocera Stadion. Het team dat deze wedstrijd zou winnen zou namelijk met 1 punt verschil onder koploper FC Twente op de ranglijst komen te staan.

Al direct vanaf de aftrap bleek ADO Den Haag overwicht te hebben op het team uit Amsterdam. Na een vrije trap van Renate Jansen in de 20e minuut kwam de bal terecht bij Kitty Susan die zich geen moment bedacht en de bal achter keeper Du Ry wist te werken. Een kwartier later maakte de Amsterdamse keeper een overtreding op Lineth Beerensteyn die het tweede doelpunt voor ADO leek te kunnen gaan maken. Scheidsrechter Ed Engelkes deelde de gele kaart uit aan de keeper en ADO Den Haag kreeg een penalty toegekend. Teresa Noyala nam de penaly, maar de keepers wist de bal uit het doel te houden, ook toen Noyala in de rebound de bal alsnog in wilde schieten.
Een paar minuten later keeg ze toch nog loon naar werken, toen zij uit een voorzet van Yvette van der Veen de 2-0 op het sorebord zette. Die stand bleef er tot de rust op staan.

In de tweede helft kreeg het team van Sarina Wiegman, ondanks dat het spel van haagse zijde  minder was dan in de eerste helft, toch weer veel doelkansen. Met name Libby Guess was dicht bij een treffer en ook Bouchra Moudou, die in de 64e minuut het veld in kwam ten koste van de voortreffelijk spelende 15-jarige Lineth Beerensteyn, leverde goed werk. In de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd maakte Linda Bakker van de tegenstander de aansluitingstreffer en werd het nog even spannend, vooral omdat de arbiter de blessuretijd nog wat langer liet duren dan nodig was en Ajax nog een aantal goede kansen kreeg. Toen Engelkes dan eindelijk affloot konden het haagse team en toeschouwers opgelucht ademhalen.

Woensdag speelt het Haagse vrouwenteam de returnwedstrijd in de Champions League in Rusland tegen FC Rossiyanka.