Datum plaatsing: 29-09-2012 19:17:00

Verslag en foto's Heracles - ADO Den Haag: 3-3

ADO Den Haag speelde vanavond gelijk in Almelo tegen Heracles. Met een zeer slechte (Belgische) arbitrage eindigde de wedstrijd in 3-3, na een 3-2 ruststand.

Bij ADO begon Beugelsdijk weer in de basis. Steijn koos voor hem en liet Supusepa en Horvath dus uit de eerste helft.

ADO begon toch zwakjes. Het verloor veel duels en Heracles wilde duidelijk harder in hun thuiswedstrijd. Dat leverde na een minuut al een gevaarlijke situatie op voor het doel van ADO Den Haag. Desondanks scoorde ADO als eerst. Terwijl ADO nog geen kans heeft gehad en geen aanval heeft opgezet, kreeg het wel een vrije trap. Die bal van Holla werd door Duarte keurig achter zijn eigen doelman getikt, al leek het eerst alsof Omeruo nog een teentje tegen de bal kreeg.

In de twintigste minuut kwam Heracles op gelijke hoogte. De belgische arbitrage gaf uit het niets een penalty bji een duikeling van Overtoom die tegen Beugelsdijk opliep. Overtoom scoorde echter wel beheersd: 1-1.

Het cadeautje werd echter terugbetaald. Poepon maakte 3 minuten later zelf hands in het strafschopgebied van Heracles. De scheidsrechter gaf echter een penalty voor de hagenezen en ook die scoorde Holla beheerst: 1-2.

Er leek dus alsnog niks aan de hand, maar de wedstrijd kantelde alsnog snel. In de 28e minuut gaf de scheidsrechter weer een penalty. Deze keer was het terecht, want Omeruo maakte een overtreding. En ook deze bal schoot Overtoom keurig in. En in de 32e minuut stond ADO ineens achter, Wormgoor verdedigde na een vrije trap door het midden uit en Gouriye wist wel raad met die afgevallen bal en scoorde mooi 3-2.

In heel de eerste helft wist ADO Den Haag eigenlijk geen vuist te maken op het middenveld. Ze werden wel gevaarlijk vanuit de counter en kregen ook nog wat kansen, maar eigenlijk was het niet veel wat ADO te bieden had. Heracles had nog de grootste kansen op de 4-2 met mooi verzorgd spel.

In de tweede helft leken de aanvallende intenties van Heracles toch wat verstomd. ADO kwam nauwelijks meer onder druk te staan, maar kon desondanks ook niet al teveel indruk maken. Een gelijkmaker leek er in ieder geval niet in te zetten.

Ondertussen was de scheidsrechter al druk bezig met een belachelijke hoeveelheid kaarten te geven. De echte overtredingen zag hij echter niet. Dorda had bijvoorbeeld met direct rood van het veld gemoeten nadat hij hard van achter inkwam op Poepon. Het bleef echter bij geel. ADO hield wat meer balbezit, maar kon toch niet echt gevaarlijk worden. Af en toe waren de counters vlijmscherp, maar de scherpte om het af te maken miste steeds net.

In de 73e minuut kwam ADO Den Haag dan toch op gelijke hoogte. Weer was het Holla die uit een vrije trap scoorde nadat de bal van richting veranderde. ADO Den Haag heeft eindelijk weer iemand die vrije trappen neemt waar tegenstanders bang van moeten worden.

Daarna kon de wedstrijd alle kanten op. Zowel ADO als Heracles kregen kansen om te winnen en om te verliezen. Het werd geen van beide en na 94 minuten eindigde de wedstrijd in 3-3. ADO Den Haag is nog steeds ongeslagen in uitwedstrijden en heeft na 7 wedstrijden slechts 1 keer verloren, vier keer gelijk gespeeld en 2 keer gewonnen. Tien punten dus. Een goed begin van de competitie. Wordt vervolgd!

Hieronder vind je het live verslag.....

De opstelling van ADO Den Haag vanavond:

Coutinho, Wormgoor, Omeruo, Holla, Jansen, Meijers, Poepon, Toornstra, Chery, Beugelsdijk, van Duinen.

reserve staan: Supusepa, Visser, malone, Elbers, Zwinkels, Horvath, Vicento.

Er zijn zo'n 150 supporters van ADO aanwezig in het Polman stadion.

Steijn gaf vooraf aan dat hij weer helemaal beter is. Hij gaf aan dat hij het liefst een links- en een rechtspoot heeft in de verdediging. Hij gaf aan dat Beugelsdijk de vorm heeft en defensief het sterkst, vandaar dat hij Supesepa en Horvath op de bank neer heeft gezet. Steijn zei daarnaast dat uitwedstrijden vaak zorgen voor een sterk ADO Den Haag omdat de ploeg daar net wat meer ruimte krijgt om te voetballen, waar het in thuiswedstrijden meer het spel moet maken.

De trainer van Heracles, Bosz gaf aan dat hij vandaag 3-4-3 gaat spelen. Hij wil aanvallend spelen en wil daarvoor ook het risico nemen wat bij die opstelling hoort.

In de eerste minuut kreeg Heracles al een klein kansje. Ze spelen aanvallend en wisten een mooie voorzet te creeeren. Coutinho greep prima in. Heracles blijft druk zetten.

In de vijfde minuut krijgt Heracles een corner die bijna ingekopt wordt. ADO Den Haag speelt slordig en komt niet tot aanvallen toe.

In de 12e minuut komt ADO toch op 0-1. Na een vrije trap raakt Duarte de bal een beetje knullig en lijkt het alsof Omeruo de bal nog raakt in de rebound: 0-1.

In de 20e minuut komt Heracles op 1-1 door een penalty van Overtoom. beugelsijk zou een overtreding hebben gemaakt , maar alle herhalingen lieten zien dat dat totale onzin was.

Nog geen twee minuten later kreeg ADO alweer een kadootje terug. Een handsbal van Poepon in het strafschopgebied van Heracles, werd beloond met.... een penalty voor ADO. Hollan schoot prima in: 1-2

In de 29e minuut was het alweer raak en weer door een penalty. Deze keer was het terecht. Omeruo maakte een overtreding en Overtoom schoot mooi in: 2-2.

Holla krijgt in de 21e minuut geel vanwege commentaar op de leiding. Hij zal de wedstrijd tegen NEC moeten missen.

Daarna was het de beurt aan Heracles. Eerst scoorde Overtoom uit een terechte penalty na een overtreding van Omeruo. Twee minuten later was het alweer 3-2. Bij een vrije trap verdedigde Jansen door het midden uit en kon de afvallende bal makkelijk ingeschoten worden door Gouriye.

Twee minuten later geeft Bruns een voorzet, die pardoes opd e kruising beland. Het blijft dus 3-2.

In de 40e minuut countert ADO bijna naar de gelijkmaker. Poepon schiet hard naast. Een minuut later kon Heracles op 4-2 komen, maar Gouriye schiet vanuit vrije positie over.

Rust.

In de tweede helft zet Heracles direct weer druk en schiet Gouriye bijna direct de 4-2 binnen. Daarna zakt Heracles wat in en krijgt ADO eindelijk wat balbezit. Het middenveld van ADO komt niet sterk over.

In de 57e minuut komt Zwinkels in deploeg voor de opnieuw geblesseerde Coutinho.

Ind e 64e minuut countert ADO mooi en Chery gaat alleen op de keeper af. Duarte is echter sneller dan hem en blokt zijn schot op het goal.

Gele kaart voor Chery en Overtoom na een opstootje.

Maurice Steijn 'adviseert' de belgische scheidsrechters om voortaan maar lekker in Belgie te blijven....

Een minuut later 'vergeet' de scheidsrechter heraclied Dorda een rode kaart te geven na een zware overtreding op Poepon. Het blijft bij geel.

In de 73e minuut maakt Holla uit een vrije trap gelijk. De bal is aangeraakt van baan veranderd, maar zitten doet ie!

Vicento is in het veld gekomen voor Jansen.

Geel voor Beugelsdijk

89e minuut grote kopkans voor Heracles. Eerder miste ado de scherpte bij een counter....