Datum plaatsing: 23-09-2012 15:27:00

Foto's en verslag ADO Den Haag - Ajax 1-1

ADO Den Haag heeft in een mooie wedstrijd 1-1 gespeeld tegen de grote rivaal uit Amsterdam. ADO Den Haag had uiteindelijk meer kansen dan Ajax, maar was uiteindelijk tevreden met het gelijkspel.

Robert Zwinkels mocht voor het eerst sinds februari 2012 weer in het goal staan. Voor hem maakte Tommie Beugelsdijk zijn debuut in de basis. Hij verving de nog geblesseerde Horvath.

ADO Den Haag begon desondanks ijzersterk. Iedereen was fel, geconcentreerd en aanvallend ingesteld. Dat zorgde al direct in de eerste minuten voor twee enorme kansen. Eerst was het Mike van Duinen die net over kopte en een minuut later schoot Toornstra snoeihard op de kruising.

Ajax opereerde nerveus en iedere uittrap van doelman Kenneth Vermeer zorgde voor gevaar voor zijn eigen doel. ADO rook bloed en zette door. In de veertiende minuut betaalde dat zich uit. Een mooie corner van Holla werd door de nieuwste Haagse Held Tommie Beugelsdijk mooi en laag ingekopt. Moisander vergat hem te dekken en aangezien er ook niemand op de lijn stond in de verre hoek, kwam ADO terecht op voorsprong: 1-0. In een interview met Langs de Lijn gaf Beugelsdijk in onvervalst plat haags aan dat dit zijn mooiste wedstrijd van zijn leven was. De oud Midden Noord supporter speelde ook een prima wedstrijd: gecontroleerd, stevig en vol zelfvertrouwen.

Ajax stelde er maar weinig tegenover. Ze konden niet gevaarlijk worden en lieten zich vaak de kaas van het brood eten. ADO liet zich zeker niet zakken en Ajax kwam maar niet aan het voetballen toe.

In de tweede helft werd Ajax wat gevaarlijker. Babel ging in de spits spelen en Boerrigter aan de linkervleugel. Babel is nog steeds een goede voetballer en maakte het de haagse defensie moeilijk. Toch kwam ook daar eigenlijk weinig uit voort. Kansen waren er nauwelijks. ADO ging rustig aan wat meer naar achter en meer op de counter spelen en was in kansen alsnog gevaarlijker.

In de 66e minuut was het toch raak voor de Amsterdammers. Chery gaf een veel te makkelijk hakje die werd overgenomen door Ajax. De verdediging was even ontregeld en de haagse verdediging kreeg de voorzet niet weg. Babel schoot vervolgens de bal mooi in de lange hoek: 1-1.

Daarna werd het vooral spannend. ADO loerde op de counter, maar had de hoop op een overwinning nog niet opgegeven. Poepon scoorde nog bijna, maar schoot net in het zijnet. Daarnaast waren er nog kansen voor de ingevallen Vicento  (lobje net aan de verkeerde kant van de paal) en nogmaals Poepon die net weer naast schoot. Ajax kreeg eigenlijk nog maar een kans, na geklungel in de defensie, maar de inzet van Boerrigter werd schitterend door Zwinkels gekeerd. Goed was het toen allang niet meer, maar de spanning vergoedde veel. Ajax drukte wel en ADO had het moeilijk, maar dat de ploeg na het laatste fluitsignaal teleurgesteld was, zegt veel over de verhouding in het veld. ADO Den Haag had vandaag kunnen winnen. Maar het puntje tegen Ajax werd ook met gejuich ontvangen.

Supusepa, Beugelsdijk, Zwinkels en Toornstra speelden een prima wedstrijd. Holla, Jansen en Poepon speelden ook goed. Omeruo deed het goed, maar verdronk in de tweede helft een beetje onder de druk.

ADO speelt nu drie uitwedstrijden achter elkaar: Ijsselmeervogels,  Heracles en NEC uit. Het elftal staat in ieder geval nu vol zelfvertrouwen op het veld en straalt uit dat ze zin hebben in het seizoen.

Druk op bestel om naar de aanbieding te gaan!