Datum plaatsing: 07-09-2012 23:22:00

Vrouwenvoetbal: Verslag en foto's ADO Den Haag - sc Heerenveen

Vrijdagavond werd de derde wedstrijd van het seizoen in de BeNe League Orange gespeeld in het Kyocera Stadion.

Mede vanwege de stille tocht die vanavond werd gehouden ter nagedachtenis aan de in Australië omgekomen ADO Den Haag supporter Henk van Oosterom, was er uiteraard  aanzienlijk minder publiek dan gebruikelijk om de Haagse vrouwen aan te moedigen.

Deze week maakte ADO Den Haag bekend dat het vrouwenelftal dit seizoen een derde Amerikaanse speelster aangetrokken heeft. De 27-jarige Amerikaanse voetbalster Elisabeth (Libby) Guess zal half september het team komen versterken.

ADO Den Haag werkte hard en creeerde veel doelkansen. Zo zag Mandy van Dijk in de 10e minuut haar doelpoging  op de lat belanden boven de Heerenveense doelverdedigster Roxanne van den Berg. Pas in de 40e minuut werd de werklust dan eindelijk beloond. Renate Jansen bracht haar ploeg op voorsprong. Nog geen minuut later had Brittany Persaud de kans om de score te verdubbelen, maar dit keer stond de Friese keepster in de weg.

Na de rust zette ADO Den Haag door. Drie minuten na de hervatting viel de 2-0 door een fraai afstandschot van Paola van der Veen via de paal in het Heerenveense doel.
Daarna kwam de tegenstander steeds meer in de wedstrijd en gevaarlijk in de buurt van Barbara Lorsheijd. ADO Den Haag verdedigde dapper, maar maakte daardoor wel een eigen doelpunt, Lucienne Reichardt wilde de bal naar haar doelvrouwe spelen, maar schoot te hard, waardoor het een eigen doelpunt werd. Daardoor was het nog lang spannend. Hoewel het spel zich voor het grootste gedeelte op de helft van de tegenstander afspeelde bleven de doelpunten uit. Pas in de slotminuut was het Sheila van den Bulk die de eindstand door een doelpunt uit een corner op een mooie 3-1 zette. Door deze overwinning staat ADO Den Haag nu op een gedeelde tweede plaats in de competitie.