Datum plaatsing: 12-08-2012 16:20:00

Foto's en verslag Vitesse - ADO Den Haag 2-2

ADO Den Haag startte de competitie 2012-2013 met de uitwedstrijd tegen Vitesse. Na een saaie eerste helft, barstte de wedstrijd in de tweede helft los met een eindstand van 2-2 tot gevolg.

ADO Den Haag startte als verwacht met een hoop nieuwelingen. Eigenlijk was de positie van Meijers als linksback de grootste verassing. Supusepa lijkt dus uit de basis gespeeld.

In de eerste helft kwam ADO Den Haag zoals verwacht uit de startblokken: afwachtend. Vitesse moest uiteraard voor eigen publiek goed voor de dag komen en ADO had eerder al gezegd dat het met een punt tevreden zou zijn.

Vitesse was dan ook wel dreigend, maar eigenlijk niet al te vaak heel gevaarlijk. In de zevende minuut was het doorkomen van Chanturian gevaarlijk en kon Reis daardoor uiteindelijk een poging doen in te schieten. Hij schoot echter in het zijnet.

Verder gebeurde er eigenlijk weinig in de eerste helft.

In de tweede helft barstte de wedstrijd dan echt los. Waar iedereen verwachtte dat ADO zijn speelstijl zou vasthouden, kreeg ADO eigenlijk vanaf het begin meer grip op de wedstrijd. Vitesse kreeg de bal niet meer weg en ineens stond daar de 0-1 op het scorebord. Chery schoot (weer eens) met zijn linkervoet van afstand op het goal. Waar de meeste ADOfans dan al hoofdschuddend gaan mopperen, bleek dat voorbarig. Vanaf 30 meter schoot hij de bal schitterend in het goal.

Lang kon ADO niet genieten van de voorsprong. Als zovaak in het verleden verspeelde ADO de voorsprong en kon Bony een minuut later al 1-1 scoren.

Maar ADO rechtte weer knap de rug. Drie minuten later gaf Poepon de bal na een een tweetje terug op Holla, die de bal mooi inschoot: 1-2.

Daarna ging Vitesse hard op zoek naar de gelijkmaker. De wedstrijd werd grimmig en ADO kreeg heel makkelijk een hoop gele kaarten te verstouwen. Aan het eind van de wedstrijd stond de teller op 6 gele kaarten.

ADO kon de druk niet aan en capituleerde: 18 minuten voor tijd kon Reis netjes de gelijkmaker inschieten uit een vrije trap: 2-2.

Daarna was het paniek troef bij ADO.ADO kwam niet meer van de eigen helft af en het was wachten op de winnende treffer van Vitesse. Grote kansen waren er voor Bony en Nicky Hofs. Dat er niet gescoord werd, had maar met een man te maken: Coutinho stond fantastisch te keepen en zorgde voor een punt voor ADO Den Haag en na 98 minuten zat het er op. Na de eerste ronde staat ADO op de 5e plek. Net een plekje hoger als onze vrienden uit de hoofdstad/ En dat is altijd lekker ;) Het seizoen is gestart!

Klik HIER voor de ADOstats.nl Statistieken van deze wedstrijd.