Datum plaatsing: 01-08-2012 23:10:00

Verslag en foto's: Nipte overwinning in oefenduel tegen FC Volendam

ADO Den Haag speelde vanavond de op een na laatste oefenwedstrijd op het terrein van Laakkwartier tegen FC Volendam.

Naar verwachting zou Maurice Steijn vanavond beginnen met de spelers die in het basiselftal van het nieuwe seizoen zullen starten.Toch waren er wat verrassingen. Zo werd Gino Coutinho rust gegund en stond Robert Zwinkels de hele wedstrijd opgesteld en ook Ahmed Ammi, die de laatste twee wedsdtrijden aan de kant bleef, speelde bijna de hele wedstrijd mee.

Mike van Duinen werd vanwege een lichte hamstringblessure gespaard en ook de geblesseerde Toornstra en Leeuwin bleven aan de kant.

Zoals bij de laatste oefenwedstrijden gebruikelijk begon ADO Den Haag fel aan de wedstrijd en werd er ook weer vrij snel gescoord. Dit keer was het Poepon, die een perfecte voorzet van Holla niet kon missen en de bal achter doelman Volendam Stevens , die samen met o.a. de oud ADO spelers Levi Schwiebbe en Nick Coster de reis naar Den Haag met de Volendamse ploeg had ondernomen, in het net schoot.

Ook gebruikelijk was het dat het team van Maurice Steijn weer na een kwartier speeltijd veel van de felheid verloor, waardoor de Volendammers wat meer in de wedstrijd kwamen, en doelman Robert Zwinkels een paar keer in actie moest komen. De rust werd echter nog met winst voor ADO Den Haag ingegaan.

Na de rust wisselde Maurice Steijn een groot gedeelte van het elftal. Alleen Robert Zwinkels, Ahmed Ammi en Kevin Visser mochten blijven staan.
In de 57e minuut schoot Kevin Visser op een voorzet van Paul Mulders met een fraai lobje de 2-0 in het net. Volendamspeler Michiel Kramer verstoorde het Haags kwartiertje door in de 76e minuut de 2-1 op het scorebord te zetten.
Daarna was het spel aan beide kanten ver te zoeken. Adil Tihouna mocht nog even van de wedstrijd proeven, hij kwam in de 80e minuut voor Ammi in het veld. Maar verder viel er niet echt meer over het laatste kwartier te vermelden en eigenlijk was iedereen blij toen scheidsrechter Karel van den Heuvel, na een paar minuten blessuretijd gerekend te hebben, affloot.

Opvallend is dat ADO Den Haag in deze oefenwedstrijdenreeks nog geen één keer de nul heeft weten te houden.

De volgende oefenwedstrijd staat zaterdag 4 augustus ter afsluiting van de open dag op het programma, dan speelt ADO Den Haag om 17.00 uur in het Kyocera Stadion tegen Newcastle United.