Datum plaatsing: 28-07-2012 19:50:00

Verslag en foto's oefenduel Rijnsburgse Boys - ADO Den Haag

Vanmiddag stond alweer de vijfde oefenwedstrijd op het programma. ADO Den Haag speelde uit bij en tegen Rijnsburgse Boys. De club van algemeen directeur Cees Driebergen.

Bij ADO Den Haag ontbraken wegens blessures Charlton Vicento, Jens Toornstra, Vito Wormgoor en Mike van Duinen.

Aangezien Danny Holla niet in het basiselftal startte droeg doelman Gino Coutinho de eerste helft de aanvoerdersband.

Zoals gewoonlijk startte ADO Den Haag de wedstrijd goed. Er waren diverse doelkansen voor o.a. Tommy Beugelsdijk, Aleksandar Radosavljevic en Tjaronn Chery.
Chery schoot in  de 8e minuut eerst op de lat van het doel van doelman Ronald van de Meer, om een minuut later de 0-1 in te tikken. Maar zoals zo vaak bij ADO Den Haag zakte het team na een kwartier in en was het de tegenstander die het spel domineerde. Dat resulteerde in een tegentreffer in de 22e minuut. Peter Freke van Rijnsburger Boys schoot de bal fraai achter Coutinho.

Na de rust kwamen Martijn de Zwart, Danny Holla, Kevin Jansen en Aaron Meijers het veld in voor Coutinho, Chery, Supusepa en Visser. Holla nam de aanvoerdersband over van Gino Coutinho. Het spel werd na de wissels iets aanvallender, maar toch waren de meeste kansen voor de thuisploeg, die voelde dat er iets te halen viel.
In de 62e minuut was er nog de grootste kans voor de Haagse formatie. UIt een vrije trap schoot Holla bijna het winnende doelpunt binnen, maar de Rijnsburgse doelman bracht redding. Tien minuten daarna was het Poepon, die door de verdedigers van de hoofdklasser goed in bedwang werd gehouden en daardoor nagenoeg onzichtbaar was deze wedstrijd, die de bal voor het inschieten had, maar het was buiten spel.

Het spel golfde nog wat heen en weer, maar echte doelkansen waren er niet meer. Hoe verder de klok naar de 90 minuten ging, des te meer de thuissupporters hoopten op een klein stuntje.  Maar drie minuten voor tijd scoorde verdediger Gabor Horvath uit een corner die door Holla genomen was, zodat er toch nog, weliswaar weer geflatteerd met 1-2 gewonnen kon worden.

Woensdagavond speelt ADO Den Haag tegen FC Volendam op het terrein van Laakkwartier.

Klik HIER voor de ADOstats.nl statistieken van deze wedstrijd

Voor de wedstrijd werd de grasmat nog even gesproeid. In overleg met beide trainers werd er overigens in de rust niet meer gesproeid.