Datum plaatsing: 19-05-2012 10:34:00

Vrouwenvoetbal: Foto's en verslag ADO - FC Twente 4-3

Vrijdagavond speelde ADO Den Haag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen in het Kyocera Sstadion.

ADO Den Haag werd twee weken geleden al landskampioen, dus echt spannend zou het niet worden.
Maar een wedstrijd van de landskampioen tegen Twente, de voormalige landskampioen was natuurlijk wel reden om nog even alles op alles te zetten.

Al in de 30e seconde van de wedstrijd kwam ADO Den Haag op voorsprong door een voorzet van Tessel Middag die Jill Wilmot achter doelvrouwe Sari van Veenendaal kopte. Daarna leek het 'een makkie' te gaan worden, de vrouwen van FC Twente waren helemaal overrompeld en in de 6e minuut werd het tweede doelpunt gescoord door Renate Jansen. ADO wist de wedstrijd goed in de hand te houden en zo werd de rust met 2-0 ingegaan.

Na de rust kwamen de Tukkers langzaam maar zeker terug in de wedstrijd en moest keeper Barbara Lorsheijd een aantal malen ingrijpen. Toch kon zij het doelpunt van de helemaal vrijstaande Ellen Jansen in de 62e minuut niet voorkomen, waardoor de 2-1 op het scorebord kwam te staan. Drie minuten later kwam Twente zelf op gelijke hoogte door een vrije trap van Ashley Nick, die zij van een afstand van zeventien meter achter Barbara Lorsheijd schoot.
Dit schudde het team van Sarina Wiegman wakker, er moest toch nog gewerkt worden! Invalster Marjolijn van de Bighelaar wist in vijf minuten twee maal te scoren, zodat de thuisploeg op 4-2 voorsprong kwam te staan. Maar Twente bleef ook bij de les en wist door het tweede doelpunt van Ellen Jansen in deze wedstrijd de eubdstand op 4-3 te brengen.

ADO Den Haag sloot de competitie met deze overwinning op een briljante wijze af. Zij staat door deze overwinning op eenzame hoogte in de competitiestand, door met 14 punten hoger te eindigen dan de nummer 2, FC Twente.

Zondag 27 mei komen de Haagse dames nog eenmaal in actie. Dan spelen zij de bekerwedstrijd tegen VVV Venlo. Door loting is bepaald dat zij dit in het eigen Kyocera Stadion spelen. Een kaartje voor de wedstrijd kost 3,00 en je kunt gratis parkeren!