Datum plaatsing: 22-04-2012 15:24:00

Verslag en Foto's ADO Den Haag - Feyenoord 1-2

Feyenoord heeft ADO Den Haag vandaag gemakkelijk opzij gezet. De Hagenezen maakten maar enkele momenten in de wedstrijd de indruk in zichzelf te geloven en verloren terecht met 1-2.

Door de blessure van Omeruo was de achterhoede iets gewijzigd: N`Toko speelde centraal en Ammi stond weer als rechtsback opgesteld. Verder waren er geen verrassingen.

Fansupport had voorafgaand aan de wedstrijd mooie spandoeken gemaakt ten bate van de kassahuisjes die we zo graag willen verhuizen naar het Forepark: hulde daarvoor!

ADO Den Haag begon nog wel goed, het drukte en joeg door en Feyenoord wist niet goed daarop te reageren. Het miste in Guidetti sowieso zijn aanspeelpunt dus ADO Den Haag had ook kansen om de verdediging op te jagen. Het resulteerde in enkele dreigende situaties en een kopkans voor Immers na een mooie voorzet van Vicento.

Daarna nam ADO Den Haag gas terug en verloor het de grip op de wedstrijd. Feyenoord kwam aan positiespel toe en wist bij tijd en wijle ADO Den Haag volledig te overklassen. Zo creerde het zeker 8 grote kansen voor rust, waar ADO niets meer voor elkaar kreeg. Bij ADO was iedereen dus blij met rust de 0-0 te halen.
Steijn greep in en haalde Rado terug in de selectie en haalde N Toko eruit en posteerde Visser daar. Voordat dat wat uit kon maken stond Feyenoord alleen al aan kop.

In de eerste twee minuten verloor ADO namelijk alweer drie keer slordig de bal en die derde keer was daadwerkelijk dodelijk. Chery verloor de bal, Visser kon de voorzet niet voorkomen. Coutinho kreeg in eerste instantie de bal nog wel weg, maar gehannes zorgde ervoor de Schaken alsnog de bal het net in kon rollen: 0-1.

Daarna gebeurde er heel lang niets. ADO Den Haag grossierde in balverlies, kreeg geen aanval van de grond en Feyenoord combineerde rustig door en het was wachten op de 0-2. Die kwam ook wel, maar daar ging dan toch nog wel een verhaal aan vooraf.

Na het inbrengen van Mike van Duinen ontstond er wat energie en leek ADO te gaan drukken. Juist toen werd Immers vol neergehaald in het strafschop gebied en had ADO een penalty moeten hebben. Het kreeg het niet en dat was uiteindelijk de genadeklap. In de volgende aanval van ADO leek Feyenoord ook een overtreding te maken, maar scheidsrechter Vink zag er niets in en liet doorspelen. Feyenoord voetbalde door en wist direct via Fernandez de 0-2 te maken. Wedstrijd over en uit dus.

Bij ADO Den Haag kwam zowat niemand tot een voldoende. Coutinho speelde een prima wedstrijd, net als Ammi en Supusepa. Het middenveld kwam er vandaag echter totaal niet aan te pas. Vooral Toornstra en Immers lieten het lelijk afweten, maar ook Chery en Vicento haalden dikke onvoldoendes.

Toch kreeg ADO nog een mini beetje hoop toen in de 88e minuut ADO alsnog een penalty kreeg die Immers benutte. Er was echter nog te kort tijd om het Feyenoord echt moeilijk te maken. Feyenoord blijft in de race voor de Champions League en ADO heeft nog steeds de lauw warme adem van VVV in de nek om nacompetitie.

En volgende week spelen we dus tegen.... VVV

Klik HIER voor de ADOstats.nl statistieken van deze wedstrijd.

ADOfans maakte deze foto zaterdagochtend op de training. Omeruo verstapte zich en raakte aan zijn enkel geblesseerd, hij trainde daarna nog wel even moeizaam mee.

Vanochtend om 11.00 uur testten de technische staf en de speler zelf nog even of hij mee zou kunnen spelen, maar helaas moest de medische staf het hem afraden.

Wedstrijdmascotte Storky was deze wedstrijd natuurlijk ook weer aanwezig, net zoals in de afgelopen 10 jaar.

Ook was er weer een mooie sfeeractie op Midden Noord

De oude kassahuisjes uit het Zuiderpark kwamen alvast kijken hoe het ze in het Forepark gaat bevallen

De sfeeractie van Fan Support met het fraaie Zuiderpark kassahuisjeswand spandoek

Ammi stond na een week disciplinaire schorsing van de club weer in de basis

Storky kreeg ter ere van zijn 10-jarig jubileum als mascotte van Den Haag, een weekendje weg aangeboden die hij samen met zijn vrouw gaat benutten

Coutinho wist de bal eerst nog te redden, maar daarna rolde de bal toch nog het doel in

Immers in een onderonsje met scheidsrechter Vink, waarin hij de arbiter duidelijk maakt dat ADO Den Haag een penalty tekort werd gedaan

'Rado' was na de rust in het veld gekomen ten koste van N'Toko, waardoor Visser op de plaats van N'Toko moest spelen

Immers benut in de 89e minuut de penalty die ADO Den Haag kreeg toegewezen, omdat Vicento werd neergehaald in de 16.