Datum plaatsing: 15-04-2012 16:30:00

Verslag en Foto's Vitesse - ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft de wedstrijd in Arnhem met 1-0 verloren. In een slechte wedstrijd was Ibarra de matchwinnaar.

ADO startte zijn wedstrijd met een wijziging in vergelijking met de wedstrijd tegen FC Groningen afgelopen donderdag. Kum moest gisteren tijden de training geblesseerd afhaken waardoor NToko zijn plek innam.

We gaan niet al teveel over de wedstrijd praten, want de wedstrijd was heel lang niet om aan te zien.  ADO Den Haag kwam voor een punt en gokte op de corner. Vitesse was niet in staat om de wedstrijd te maken en zodoende ontstond er een slechte wedstrijd met alleen maar balverlies en slechte passes.

Vitesse kwam in de eerste 45 minuten tot een half kopballetje.  ADO Den Haag had in de vierendertigste minuut de grootste kans: na een slechte terugspeelbal van Annan, pikte Vicento op en gaf de bal mooi terug aan de meegelopen Toornstra. Die schoot echter snoeihard op de lat en zodoende werd de rust met 0-0 bereikt.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het beeld. Het werd wat spannender omdat iedereen voelde dat de eerste goal wel eens beslissend zou kunnen zijn. ADO drong aan en ook Vitesse werd via Ibarra gevaarlijk. De ingevallen Havenaar was twee keer met zijn hoofd heel gevaarlijk, maar Coutinho keepte weer prima.

In de 60e minuut kreeg Vicento DE kans om de score te openen. Hij kreeg een voorzet voor het intikken, maar kreeg op mirakuleuze wijze de bal met zijn knie over het doel gewerkt. In de 66e minuut werd de ban dan wel gebroken:  Supesepa dekte aan de verkeerde kant bij Ibarra, die schoot tegen het been van Visser op en de bal caramboleerde in het goal: 1-0.

ADO ging aanvallender spelen en was ook dreigend. Omeruo speelde weer een prima wedstrijd en kwam nu ook veelvuldig op. Ammi kan zeker voor zijn plek vrezen, want de huurling van Chelsea heeft al vier wedstrijden op rij prima gepresteerd.

ADO kreeg wel nog wat kansjes en bleef drukken, maar door de ruimte die ontstond kreeg ook Vitesse kansen. Eigenlijk had de wedstrijd geen winnaar verdiend, maar die kwam er wel. Met hangen en wurgen haalde Vitesse de eindstreep. In de laatste seconde had Ali Boussaboun nog een enorme kans om de gelijkmaker in te tikken, maar hij schoot hopeloos naast.

Op naar de wedstrijd tegen Feyenoord dan maar. Nog vier wedstrijden te gaan en 7 punten voorsprong op VVV. We zijn er nog niet, maar we komen dichterbij....