Datum plaatsing: 08-04-2012 14:46:00

ADOfans visit: West Ham united - Reading

De volgende bijdrage aan ADOfans visit ontvingen we van 'ADOnieuwegein':

31 maart 2012 bezocht ik samen met een goede vriend van mij, een voetbalwedstrijd in de Engelse Championship (1 divisie onder de Premier League) Dit was West Ham United tegen Reading. Een echte topper, omdat Reading op de 2e plek stond met 1 punt meer dan West Ham United.

Plek 2 geeft namelijk recht op rechtstreekse promotie naar de Premier League. We kwamen z'n twee en half uur voor de wedstrijd aan op metrostation Upton Park. Gelijk merkte je al dat alles voetbal ademt. Vanaf het metrostation is het z'n 500 meter lopen, over de befaamde Green, naar het stadion van West Ham United. Onderweg kom je meerdere kraampjes tegen met fanartikelen, alsmede genoeg gelegenheden om heerlijk een broodje hamburger of braadworst te nuttigen. Aan het eind van Green Street stond een schitterend standbeeld van 4 West Ham legends, welke de Nationale ploeg van Engeland in 1966 eigenhandig wereldkampioen hadden gemaakt door Duitsland met 4-2 verslaan op Wembley.

Voor bijna 35000 fans, waaronder een kleine 300 van Reading waren de eerste 40 minuten erg eenzijdig, want de West Ham had al 3 of 4-0 voor moeten staan. Maar het pas slechts 1-0. In de laatste 6 minuten was Reading 2 keer gevaarlijk, bij een hoekschop en verkeerd uitverdedigen van de West Ham verdediging en was het plots 1-2 bij de rust!! In de 2e helft moest West Ham United natuurlijk komen en dat probeerde het wel, maar door een snel en makkelijk gegeven pingel werd het 1-3. West Ham United deed wel wat terug 2-3 en iedereen ging er nog eens goed achterstaan, maar op de counter sloeg Reading toe en besliste de wedstrijd in een 2-4 overwinning. Reading nam daardoor een voorsprong van 4 punten op West Ham United, met nog 6 wedstrijden te spelen.

Ondanks de nederlaag van West Ham United een super trip gehad in een mooie voetbalsfeer.