Datum plaatsing: 07-04-2012 20:27:00

Foto's en verslag Jubileumwedstrijd RKAVV - ADO Den Haag 2-2

Ter gelegenheid van het 90-jarig jubileum van het Leidschendamse RKAVV werd er vanmiddag een wedstrijd gespeeld tegen ADO Den Haag op sportpark de Kastelenring.

Er waren veel supporters op de wedstrijd afgekomen. Velen hadden al genoten van de activiteiten die al sinds 13.00 uur vanmiddag plaats vonden, en daardoor was het een gezellige drukte met veel supporters van beide clubs.

ADO Den Haag begon de wedstrijd  met de spelers die waarschijnlijk ook donderdagavond in de basis zullen starten tegen FC Groningen. Op één speler na dan, aanvoerder Christian Kum die niet aanwezig was vandaag.

De nog altijd dominante maar goed fluitende scheidsrechter Roelof Luinge leidde deze jubileumwedstrijd.

De aftrap van het duel vond plaats na de feestelijke opening met vuurwerk en rode en witte rookpotten, de kleuren van de club wat een beetje de sfeer opriep van het oude Zuiderpark.

De Haagse supporters  hadden een grote nederlaag van RKAVV ingecalculeerd, omdat ADO Den Haag geacht werd sterker te zijn dan het elftal van Bas Steffens. De RKAVV-spelers en supporters hadden echter de instelling dat dat nog maar eens moest blijken uit de wedstrijd.

RKAVV hield goed stand toen ADO Den Haag in de eerste helft goed druk zette en verdedigde goed. Charlton Vicento was van het Haagse team nog het meest kansrijk in het eerste kwartier, maar het was verdediger Gabor Horvath die vanuit een corner de bal kon inschieten en ADO Den Haag na 20 minuten speeltijd op voorsprong zette. RKAVV kwam daarna steeds gevaarlijker in de buurt van het doel van Gino Coutinho maar schoot steeds net naast het doel. In de 35e minuut kwam ADO Den Haag op 0-2 door een vrije trap van Tjaronn Chery die hij fraai het doel van keeper Kevin Jansen  inschoot. ADO Den Haag kon echter niet lang van deze overtuigende voorsprong genieten, want nog geen  minuut later kwam echter al het eerste tegendoelpunt van RKAVV.  RKAVV speler Sjors Verhagen wist direct na de aftrap de verdediging van ADO Den Haag en Gino Coutino te verrassen en de 1-2 op het scorebord te zetten..

Na de thee bracht trainer Maurice Steijn een compleet ander elftal  het veld in. Ook alle RKAVV spelers kregen de kans om deze jubileumwedstrijd te mogen spelen, maar dat ging niet ten koste van hun dadendrang.  In  de 71e minuut maakte RKAVV door middel van een benutte penalty de stand gelijk. Vijf minuten voor rust had ADO Den Haag weer op voorsprong kunnen komen door een inkopbal van John Verhoek. maar het doelpunt werd vanwege een overtreding in het doelgebied afgekeurd.

De eindstand van de wedstrijd was natuurlijk dubbel feest voor de supporters van RKAVV en voor de Hagenezen is er dus nog veel werk aan de winkel voor de wedstrijd donderdagavond.