Datum plaatsing: 27-01-2012 22:14:00

Vrouwenvoetbal: Foto's en verslag ADO Den Haag - SC Heerenveen

Het team van Sarina Wiegman moest het vanavond opnemen tegen SC Heerenveen.

Omdat FC Twente deze week een inhaalwedstrijd speelde en won staan de Tukkers 1 een wedstrijd voor op ADO Den Haag en hebben de koppositie overgenomen.

Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Over en weer waren er wat doelkansen in de eerste helft, waarbij voor Renate Jansen vaak oog in oog stond met de keepster van Heerenveen, maar de doelpunten bleven uit zodat de ruststand met 0-0 werd ingegaan.

Al vroeg in de tweede helft kwam SC Heerenveen meer op dreef dan de thuisploeg, wat resulteerde in een voorsprong voor de Friezen.
Op slag van het Haags kwartier scoorde de invalster Eshly Bakker op aangeven van Jeanine van Dalen de gelijkmaker.
Meer zat er helaas niet in deze wedstrijd zodat de 1-1 ook de eindstand werd.

FC Twente speelde vanavond uit in Velsen en  thuisploeg Telstar wist de koploper met 2-1 te verslaan. Twente staat nu maar 1 punt voor op ADO Den Haag, maar heeft ook 1 wedstrijd meer gespeeld. Volgende week vrijdag speelt ADO Den Haag de belangrijke uitwedstrijd in en tegen Twente en kan dan weer de koppositie innemen.