Datum plaatsing: 10-01-2012 23:05:00

Verslag en foto's HSV Hamburg - ADO Den Haag 2-1 (update)

ADO Den Haag heeft de tweede oefenwedstrijd in Estepona tegen het sterke HSV met 2-1 verloren. ADO Den Haag gaf de nummer 13 uit de Bundesliga goed tegenstand. De ruststand was terecht 0-0. In de 2e helft wist Guerrero 2x te scoren. Chery maakte in de 80e minuut de 2-1.

Er waren behoorlijk wat HSV supporters op het oefenterrein aanwezig die hun club kwamen ondersteunen. Er waren natuurlijk ook wat supporters uit Den Haag overgekomen en een aantal supporters die in de buurt van Marbella en Malaga wonen waren ook naar het Marbella Football complex afgereisd om hun club ADO Den Haag aan te moedigen.

Maurice Steijn begon de wedstrijd tegen HSV met de opstelling die hij waarschijnlijk gaat gebruiken in de eerste wedstrijd na de winterstop, de thuiswedstrijd tegen Roda JC.

Aleksandar Radosavljevic die goed hersteld is van de operatie aan zijn blinde darm, mocht gewoon in de basis beginnen.
en ook Jens Toornstra die tijdens het trainingskamp een lichte knieblessure opliep begon in de basis.

ADO Den Haag verraste HSV met goed spel en Tjaron Chery, Jens Toornstra en Aleksander Radosavjevic waren in de eerste helft een aantal keren dicht bij een doelpunt. Vlak voor rust had Toornstra zelfs ADO Den Haag op voorsprong kunnen brengen, maar de bal ging helaas net naast het doel van de oud doelman van ADO Den Haag, Drobny. De rust werd dan ook met 0-0 ingegaan.

Na de rust kwam Filip Luksik ten koste van Supusepa in het veld.
De Duitsers begonnen de tweede helft beter dan de eerste en wisten al na 3 minuten te scoren. ADO kreeg minder kansen dan gedurende de eerste helft en daarom besloot Steijn al in de 63e minuut een dubbele wissel in te voeren. Ali Boussaboun kwam voor Toornstra het veld in en Vicento voor Radosavljevic. De beide spelers waren nog niet helemaal fit waardoor ze niet een hele wedstrijd konden spelen. Kort daarna werd ook John Verhoek vervangen door Mike van Duinen. Nog geen minuut later verdubbelde HSV de score door een doelpunt van de speler die ook de eerste had gemaakt: Jose Paolo Guerrero.

in de 80e minuut kwam ADO Den Haag vanaf eigen helft met een aanval waarbij Wesley Verhoek Chery in de voeten wist aan te spelen die zijn verdediger op het verkeerde been zette en Chery schopte de bal buiten het bereik van Drobny in de goal waardoor hij de 2-1 scoorde. Dat was tevens de eindstand.

Donderdag reist de club terug naar Nederland en speelt volgende week vrijdag de openingswedstrijd van tweede seizoenshelft thuis tegen Roda JC.

Omdat Feyenoord op een van de velden van het Marbella Football Center traint, kon ADO Den Haag proefspeler Garry Mendes Rodriques zijn neefje Jason Cabral ontmoeten.