Datum plaatsing: 08-01-2012 19:08:00

Verslag en foto's en verslag Zulte Waregem -ADO Den Haag 2-2

Net als afgelopen jaar speelt ADO Den Haag weer twee oefenwedstrijden tijdens haar trainingskamp in Estepona. Vanmiddag stond de eerste oefenduel op het programma. De tegenstander was het Belgische Zulte Waregem, die in eigen land de 14e plaats op de ranglijst bekleedt.

De wedstrijd werd net als de oefenwedstrijden vorig jaar op een van de velden van het Marbella Footbal center gespeeld.

Zoals te doen gebruikelijk bij oefenwedstrijden bracht Maurice Steijn zowel de eerste als de tweede helft bijna 2 verschillende elftallen het veld in. Robert Zwinkels mocht deze hele wedstrijd het doel verdedigen en Coutinho zal dinsdag tijdens de wedstrijd tegen HSV Hamburg doelman zijn.

Na een fel begin van beide partijen kreeg Zulte Waregem van scheidsrechter Paco Querra een makkelijk gegeven penalty toegekend. Hij beoordeelde een bal die Radosavljevic in de 16 meter tegen zijn hand kreeg als opzettelijk hands en liet daarop Zulte Waregem een penalty nemen die de 1-0 voorsprong opleverde voor de Belgische club.

Onoplettendheid in de Haagse verdediging zorgde ervoor dat de Belgen door de speler die ook al de penalty wist te benutten, Serwy Jeremy, al na acht minuten op een 2-0 voorsprong kwamen.

In de tweede helft brachten beide teams een bijna geheel ander team in het veld en nu was het ADO Den Haag die snel scoorde. Uit een goede aanval van ADO Den Haag wist Mike van Duinen de bal heel snel achter de Belgische keeper in het net te werken. Daarna speelde de wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld af. In de 69e minuut bracht Maurice Steijn de op proef zijnde speler van FC Boshuizen, Garry Mendes Rodriques voor Diego Liefden, die vanaf de eerste minuut al meespeelde, in het veld. Niet veel later kreeg ADO Den Haag een penalty toekend voor een overtreding in de 16. Ali Boussaboun wist wel raad met deze doelkans en bracht daarmee ADO Den Haag op gelijke hoogte met de tegenstander.

Het einde van de wedstrijd werd een beetje ontsierd door een vechtpartij tussen verschillende spelers van beide ploegen waarbij over en weer wat klappen werden uitgedeeld.
Scheidsrechter Querra kon niet anders dan twee spelers een rode kaart te tonen. Van ADO Den Haag moest Boussaboun het verlaten en bij Zulte Waregem Habibou Habib
Dinsdagavond speelt ADO Den Haag de oefenwedstrijd tegen HSV Hamburg en uiteraard is ADOfans.nl er dan ook weer bij.

Opstelling ADO Den Haag tegen Zulte Waregem:

1e helft: Robert Zwinkels, John Verhoek, Lex Immers, Wesley Verhoek, Aleksandar Radosavljevic, Christian Supusepa, Jaap van Duijn, Adil Tihouna, Aleksandar Bjelica, Diego Liefden, Chiro N'Toko

2e helft: Robert Zwinkels, Christian Kum, Kevin Visser, Philip Luksik, Tjaronn Chery, Ali Boussaboun, Mike van Duinen, Stanley Elbers, Diego Liefden 69. Garry Mendes Rodriques), Gabor Horvath, Charloton Vicento