Datum plaatsing: 18-12-2011 14:24:00

Verslag en Foto's Ajax - ADO Den Haag 4-0

ADO Den Haag heeft het niet voor elkaar gekregen te stunten in Amsterdam. Door een vroege rode kaart voor Leeuwin speelde ADO al heel snel een verloren wedstrijd.

ADO Den Haag begon al verzwakt aan de wedstrijd met veel invallers. De verhoekjes zaten op de bank. Toornstra, Horvath en Ammi waren geschorst, Rado was ook nog geblesseerd.

Toch begon ADO sterk aan de wedstrijd. Het domineerde de eerste tien minuten van de wedstrijd, zonder tot grote kansen te komen. Ajax kreeg geen enkele kans en hield de bal niet in de ploeg. Niets aan de hand dus en het was conform het strijdplan van ADO: druk zetten, kort erop en hard werken.

Van dat strijdplan moest ineens worden afgeweken toen Leeuwin in de dertiende minuut volledig onnodig met twee benen gestrekt in kwam glijden en daarvoor terecht direct de rode kaart kreeg. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd en had ADO geen kans meer.

Het duurde ook niet lang eer ADO een doelpunt tegen kreeg. Na diverse kansen, was het Eriksen die een mooie combinatie van Ajax in de 19e minuut afmaakte. Dat was ook direct het einde van de wedstrijd. Alleen Chery kreeg nog een mooi kansje in de eerste helft toen Anita hem niet strak genoeg dekte en hij uit kon halen. Vermeer redde echter mooi.

Ajax kreeg ondertussen kans op kans om de score uit te breiden, maar faalde daarin. Vanaf de dertigste minuut ging Ajax het weer een beetje rustiger aandoen en kon ADO weer op adem komen. De tweede helft liet hetzelfde beeld zien. Ajax had geen haast en ADO kon niet veel beter dan het al deed. Het duurde tot de 60e minuut eer Ajax weer van zich liet spreken. Luksik dekte te kort en Jansen kon uithalen: 2-0.

Daarna kwamen de Verhoekjes in het veld en ging ADO toch nog wat aanvallender spelen, tegen beter weten in. Het werd ook direct met de neus op de feiten gedrukt. Al had Ajax toch vooral ADO nodig om aan kansen te komen. De ingevallen N Toko raakte de bal compleet verkeerd en Eriksen kon afgeven op de eveneens ingevallen Bulykin bij Ajax. Die kon niet anders dan zijn oude werkgever pijn doen en in een leeg doel inschieten: 3-0.

Vlak voor tijd was het nogmaals Bulykin die liet zien dat hij voetballen nog niet verleerd is. Hij werd ingespeeld aan de punt, gaf een mooi hakje op Sulejmani en die schoot rustig in: 4-0.

De wedstrijd had ongetwijfeld anders gelopen als Leeuwin niet van het veld zou zijn gestuurd, maar ADO werd vanmiddag dus behoorlijk hard van het veld geblazen. Einde eerste seizoenshelft. Op naar de tweede!