Datum plaatsing: 11-11-2011 13:09:00

Verslag en foto's oefenwedstrijd FC Dordrecht - ADO Den Haag 3-1

ADO Den Haag heeft vrijdagmiddag in het stadion aan de Krommedijk in Dordrecht tegen FC Dordrecht een oefenwedstrijd gespeeld. Na een 1-0 rust stand in het voordeel van de Dordtenaren was de eindstand 3-1 voor de thuisclub.

Mede als gevolg van het spelen van de Europa League wedstrijden had ADO Den Haag in de voorbereiding op het huidige seizoen maar drie echte oefenwedstrijden gespeeld. De wedstrijd tegen FC Dordrecht stond origineel al in juli op het programma, maar was door de Europa League komen te vervallen. Aangezien er vanwege interlandwedstrijden dit weekend geen competitievoetbal is hadden FC Dordrecht en ADO Den Haag besloten om de eerder afgelaste wedstrijd alsnog te spelen.

Vanwege het vroege tijdstip, 12:30 uur, en het feit dat er weinig ruchtbaarheid aan deze wedstrijd was gegeven waren er maar zo'n 75 toeschouwers naar het GN Bouw stadion aan de Krommedijk gekomen. ADO Den Haag trainer Maurice Steijn wilde deze wedstrijd gebruiken om een en ander uit te proberen.

Wesley Verhoek is door het zwevende botje in zijn voet een aantal weken uitgeschakeld en op zijn plaats mocht Stanley Elbers beginnen. Door de blessure van Ammi mocht de van zijn blessure herstelde Ramon Leeuwin rechtsachter gaan spelen en Luksik mocht weer links achter spelen in plaats van Supusepa. Toornstra kreeg wat rust en voor hem in de plaats kwam Paul Mulders te spelen. Ook Choutino mocht van de bank toe kijken, voor hem stond Robert Zwinkels onder de lat.

In het elftal van FC Dordrecht kwam ADO Den Haag een aantal (oude) bekenden tegen zoals Santy Hulst, Roderick Giellise, Tom Beugelsdijk en de recentste aanwinst van ADO Kevin Tano, die door ADO Den Haag aan FC Dordrecht verhuurd is. Nadat de scheidsrechter om 12:31 voor het begin van de wedstrijd had gefloten trapte ADO Den Haag af en probeerde richting het Dordtse doel te komen. Maar de verdediging van de nummer 13 uit de eerste divisie liet zich niet zo makkelijk passeren. De groenwitte Dordrechtenaren wisten het spel snel naar zich toe te trekken en ADO onder druk te zetten. Dit resulteerde na 5 minuten in een doelpunt voor de thuisclub. Het doelpunt werd gemaakt door ADO Den Haag-huurling Kevin Tano.Na die 1-0 bleef ADO Den Haag achter wat betreft aanvallen. Zowel Radosavljevic als John Verhoek kwamen wel in doelrijke positie maar de bal ging of net naast of net over de goal van de Dordtse doelman.

Dat FC Dordrecht meer en het betere van het spel had uitte zich onder andere in het feit dat zij een vijftal corners mochten nemen in de eerste helft en ADO Den Haag pas laat in de eerste helft de eerste hoekschop van de wedstrijd kon nemen. Na de rust bracht Maurice Steijn Mike Van Duinen in het veld voor John Verhoek en Kevin Visser voor Ramon Leeuwin. ADO Den Haag leek wat meer grip op de wedstrijd te krijgen en in de 56e minuut scoorde Elberse uit een voorzet van Paul Mulders de gelijkmaker. Daarna leek het Haagse team het wel te geloven en zo kwam er in de 71e minuut een doelpunt van oud ADO Den Haag speler Santy Hulst, waardoor Dordrecht weer op voorsprong kwam. Zes minuten later scoorde Hulst zijn tweede doelpunt van de wedstrijd, waardoor de eindstand van 3-1 op het scorebord stond. Tien minuten voor tijd mocht Marc Höcher nog even aan het gras ruiken ten koste van Lex Immers, maar de stand bleef onveranderd.

Het lege stadion van FC Dordrecht bood ondanks het najaarszonnetje een troosteloze aanzicht

Jens Toornstra (kreeg rust vanwege 'pijntjes") en Supusepa (had gisteren met het tweede elftal tegen NAC gespeeld) keken vanaf de tribune toe. Achter hen Giorgio Achterberg die dit seizoen aan FC Dordrecht verhuurd wordt.

Leuk om bij deze wedstrijden oude bekenden tegen te komen zoals Tommie Beugelsdijk die ook dit seizoen aan Dordrecht verhuurd is en ..

Roderick Gielisse en Santy Hulst die nu voor Dordrecht uitkomen

Het  arbitrale  trio met beide aanvoerders

Rado kon na een voorzet van John Verhoek bijna de gelijkmaker op het scorebord zetten

Robert Zwinkels stond deze wedstrijd voor ADO Den Haag onder de lat

Vicento had zich tijdens de wedstrijd aan zijn duim geblesseerd en moest die laten intapen.